ŠPD „Kolo“ slavi 120 godina na Tvrđavi sv. Mihovila!

120 izvođača za 120 godina Kola – najkraći je opis programa kojim će 27. rujna Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ na Tvrđavi sv. Mihovila proslaviti 120 godina djelovanja.

Već šestu godinu zaredom nastupit će sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, a ove godine će im se u izvedbi atraktivne i izvedbeno zahtjevne Carmine Burane, pridružiti i Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro”.   

Izvedbom djela Carla Orffa 2014. godine na Tvrđavi sv. Mihovila, „Kolo“ i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske Šibenčane i njihove goste ostavili su bez daha. To je ujedno bio i prvi koncert nakon svečanog otvorenja ljetne pozornice. Ove godine program će dobiti potpuno novu dimenziju zahvaljujući harmoniji dvaju zborova i zvuku instrumenata vojnog orkestra. Za ovaj koncert zborove su pripremili njihovi umjetnički voditelji, ŠPD “Kolo” Ivo Lise, a riječki zbor Helga Dukarić – Dangubić. Koncertom će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac – Dugan, a u solističkim dionicama nastupaju sopranistica Lidija Horvat – Dunjko, Marko Antolković (kontratenor) te Florijan Tavić (bariton).

Cjelovečernji program pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, koja je nedavno kolašima uručila povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Republici Hrvatskoj i Europi. Upravo to gradski čuvari zborskog pjevanja čine od svog utemeljenja davne 1899. godine – prenose glas Šibenika svijetom. Danas je „Kolo“ ponos grada, institucija koju Šibenčani svrstavaju među najznačajnije simbole grada te se nalazi u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja. O uspjesima zbora svjedoče brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske je u svojih dosadašnjih dvadeset i pet godina djelovanja repertoarom obuhvatio hrvatske praizvedbe, djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora. Kolaši i orkestar rado se vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili baš svake koncertne sezone. Ovoljetnu sezonu večernjih događanja na tvrđavi „Kolo“ i njihovi gosti zatvorit će koncertnim spektaklom, stoga iz Tvrđave kulture poručuju da na vrijeme osigurate svoju ulaznicu!

Ulaznice su dostupne od 2. srpnja, po cijeni od 100 kuna, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Pointu (Don Krste Stošića 1, Šibenik) te sustavima Eventim i Croatia Tickets.

Ni ovaj put Tvrđava kulture Šibenik nije zaboravila na vjerne članove Kluba prijatelja! Individualni članovi mogu ostvariti popust od 10% na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od 5% na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice. Navedeni popusti ostvaruju se isključivo u City Pointu.

Važno je napomenuti da svi korisnici Mastercard® i Maestro® kartica pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 10%  pri kupnji na bilo kojem od navedenih prodajnih mjesta.