Split at Night Jazz Festival 2023 održat će se od 10. do 13. rujna

Novo izdanje, nova lokacija, 4 koncerta! Ovogodišnji Split at Night Jazz Festival narastao je za još jednu magičnu jazzy večer, a održat će se na uistinu posebnoj lokaciji - u velikoj dvorani Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika na Mejama, u srcu rujna (10.-13.9.)!

Split at Night Jazz Festival 2023 donosi intenzivni koktel jazz žanrova, koji će otvoriti mlade snage hrvatskog jazza - nagrađivani i iznimno talentirani akademski gitarist Filip Pavić sa svojim kvartetom, jedan od najpriznatijih hrvatskih mladih jazz glazbenika. Idućeg dana slavi se okrugli rođendan splitskih jazz legendi, grupe Black Coffee, koji će 30. obljetnicu rada na jazz sceni proslaviti upravo na 4. izdanju Split at Night Jazz Festival, uz novu vokalisticu Danijelu Prpić i goste Dražena Bogdanovića na saksofonu te bardove hrvatske rap scene, neponovljivi TBF. Treća večer Split at Night Jazz Festivala namijenjena je romantičnim dušama i svim ljubitelja jazz klasika iz brodvejskih i holivudskih mjuzikla, jer vas u čarobnoj dvorani Muzeja očekuje novi splitski nastup miljenika domaće publike - Sare & Jappe, ovaj put u formi tria uz izvanrednog Piera Malkoča na kontrabasu i specijalnog gosta iznenađenja. Finalna večer uistinu je spektakularna, jer po prvi put u Hrvatsku dolazi jedan od najvećih svjetskih jazz gitarista današnjice, Antonio Forcione, kojeg mnogi zbog svog umijeća nazivaju silom prirode i Jimijem Hendrixom akustične gitare, a koji je u svojoj iznimno bogatoj karijeri surađivao s velikanima jazza, kao što su Charlie Haden, Trilok Gurtu, Larry Coryell, Angelique Kidjo, Diego el Cigala i mnogi drugi.

*Posjetitelji Festivala mogu koristiti uslugu besplatnog prijevoza električnim autobusom Javne ustanove za upravljanje Park sumom Marjan. Polazak u 19:30, 19:50 i 20:10 ispred Centra za posjetitelje JU, Trumbićeva obala 18. Molimo razumijevanje i prioritet za osobe s posebnim potrebama.

Nedjelja, 10. rujna - Filip Pavić Quartet
Ponedjeljak, 11. rujna - Black Coffee / 30 godina
Utorak, 12. rujna - Sara & Jappa & gosti
Srijeda, 13. rujna - Antonio Forcione
 
Ulaznice možete kupiti na adriaticket.com.