Splitska premijera 'Zvizdana' 20.rujna u Kinoteci

Film "Zvizdan" Dalibora Matanića pretpremijerno će se prikazati u pet hrvatskih gradova među koje je naravno i Split, i to 20. rujna u kinoteci "Zlatna vrata". Ovaj željno očekivani film u distrbuciju diljem zemlje ide četiri dana poslije 24. rujna.

"Zvizdan" prati hrvatsko – srpske odnose na graničnom prostoru Like i etnički miješanog zaleđa Dalmacije kroz tri ljubavne priče. Film govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.

Glavne uloge glume splitski glumac Goran Marković te mlada zadarska glumica Tihana Lazović. U ostalim su ulogama Nives Ivanković, Mira Banjac, Stipe Radoja, Slavko Sobin te Trpimir Jurkić.

Zvizdan – dramski film redatelja i scenarista Dalibora Matanića, premijerno je prikazan 2015. na 68. Filmskom festivalu u Cannesu gdje je u natjecateljskom programu "Un Certain Regard" osvojio nagradu stručnoga žirija, a pobrao je i gotovo sve nagrade na ovogodišnjoj Puli.