Šta vi tamo kopate? – vraćaju se popularna arheološka predavanja!

Arheološki muzej u Splitu, u suradnji s Hrvatskim arheološkim društvom, Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika i Muzejom Grada Splita, najavljuje početak iščekivanog, drugog dijela  nevjerojatno popularnog ciklusa arheoloških predavanja "Šta vi tamo kopate?". Ovaj projekt, koji je u prvoj sezoni nadmašio sva očekivanja, vraća se kako bi još jednom približio arheološka otkrića široj javnosti. Prvo predavanje ovog ciklusa održat će se u četvrtak, 19. rujna 2024. godine u 19 sati, u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci, s temom Trilj

Povratak popularnih arheoloških predavanja

Projekt "Šta vi tamo kopate?" već je u prvoj sezoni pokazao koliki interes široka javnost ima za arheologiju. Svako od devet predavanja održanih u Staroj gradskoj vijećnici privuklo je stotine posjetitelja, a prostor je često bio premalen za sve zainteresirane. Upravo zbog toga, ovaj drugi ciklus predavanja otvara vrata novim fascinantnim temama, a Trilj, s poviješću rimskih legija koje su oblikovale ovu regiju, odličan je početak.

"Ova predavanja omogućuju građanima Splita i okolice da prvi put čuju o arheološkim otkrićima koja su dosad bila rezervirana za stručnu javnost. Cilj nam je dodatno potaknuti interes za arheologiju te ponuditi kvalitetan kulturni sadržaj u srcu Splita. Trilj će, sigurna sam, opravdati sva očekivanja javnosti koja pokazuje veliki interes upravo za teme vezane za rimske vojne logore na području Dalmacije." – izjavila je dr. sc. Jelena Jovanović, voditeljica projekta „Šta vi tamo kopate?“ i viša kustosica Arheološkog muzeja u Splitu.