Studentski Dizajn 07-12

U sklopu festivala nezavisne kulture i umjetnosti "Platformat", koji od 3. do 12. svibnja 2013. organizira Platforma Doma mladih u Splitu, danas u 20 sati u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra Split otvara se izložba studentskih radova Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija – "Dizajn 07-12". Izložba prezentira retrospektivu radova studenata i studentica odsjeka kroz zadnjih pet godina, nastalih u redovnom nastavnom procesu ili tijekom popratnih radionica koje su sastavni dio obrazovne prakse Odsjeka.

Vizualni identitet Platforme Doma mladih i "Platformata" također je nastao tijekom nedavne radionice održane na Odsjeku. U galeriji MKC biti će postavljen širok raspon radova: od ilustracija, plakata, vizualnih identiteta, layouta, ambalaže i informacijskog dizajna do oblikovanja pisma, animacija i dizajna interakcija.

Izložba je i dio programa Urbanističke početnice, edukativno - informativnog projekt koji se bavi osnovnim pitanjima urbaniteta, percepcijom i artikulacijom prostora, arhitekture, urbanizma, dizajna i umjetnosti u javnim prostorima. "Urbanistička početnica 4" započinje otvaranjem ove izložbe, a završava predavanjem docenta Ivice Mitrovića s Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Akademije na temu "Dizajna interakcija u urbanom okruženju" u petak 10. svibnja u 19:30 sati.