Subotu na Platformatu zatvara Rundek

Bogat subotnji program na festivalu "Platformat". Od 09 do 12:30 sati u Amfiteatru Doma mladih održava se otvoreni trening sportskog penjanja u organizaciji sportskog penjačkog kluba "Lapis". Trening je otvoren za aktivne penjače i one koji nemaju penjačkog iskustva kojima će licencirani treneri sportskog penjanja približiti tehniku i način penjanja na umjetnoj penjačkoj stijeni.

Od 10 do 12 u galeriji MKC-a održava se radionica "Generator ideja". Voditelj radionice je Davor Mišković, predsjednik udruge Drugo more, vanjski suradnik na Filozofskom fakultetu u Rijeci i predsjednik mreže Clubture. Generator ideja je radionica/igra u okviru koje će polaznici naučiti kako se ideja može razvijati u različitim smjerovima gdje će imati potpuno drukčije učinke. Generator ideja jednostavan je alat koji olakšava divergentno mišljenje prilikom razrade projektnih ideja.

Radionica završava igrom u kojoj se ideje bore za prevagu u određenim kategorijama. Cijela radionica počiva na lenjinističkom principu o važnosti organizacije za ideju jer ideja koja nema svoj organizacijski oblik uglavnom ostaje lebdjeti kao individualna ili kolektivna fantazija.
Generator ideja je partnerski projekt udruga Drugo more (Rijeka),Platforma 9,81 (Split) i Art radionica Lazareti (Dubrovnik), a realizira se kroz platformu Clubture.

Od 17 do 20 udruga S.O.K. (Sustavi Otvorenog Koda) održava radionicu Uvoda u programiranje – o programiranju u slobodnim aplikacijama kao što je Lazarus...

U 22 u Klubu mladih Kocka gostuje koncertna atrakcija Darko Rundek i Cargo Trio!