Sudjelujte na fotografskom natječaju: „Marjan – simbol i inspiracija“

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan i Fotoklub Split organiziraju natječajnu izložbu fotografija pod nazivom “Marjan – simbol i inspiracija”, a kojoj je cilj predstaviti ljepote Marjana u punom sjaju, ali i naglasiti potrebu očuvanja prirodne i kulturne baštine.
Važno je istaknuti da je Marjan posebno zaštićeno područje prirode na kojem se nalazi čitavi niz zaštićenih kulturnih dobara te da je zaštićen u kategoriji park-šume i kao kulturno dobro.

Na izložbi sa svojim radovima mogu sudjelovati svi građani koji se bave fotografijom, profesionalno ili amaterski. Najbolje fotografije biti će postavljene na izložbi u Galeriji Fotokluba Split u siječnju 2018., uz mogućnost organizacije pokretnih izložbi u narednim razdobljima, a u organizaciji Javne ustanove.
Među brojnim splitskim osobitostima, zasigurno se ističe opjevano brdo Marjan, bogato prirodnim ljepotama, vidilicama, kupalištima, spomenicima pojedinim umjetnicima, ali i sakralnim spomenicima kulture. Iz svih tih kulturno-umjetničkih spomenika može se iščitati da je Marjan u stvari posebno mjesto u povijesti grada Splita.

Budući da je Marjanska šuma primjer uspjelog pokušaja obnavljanja ogoljelog krša, 1964. godine Zavod za zaštitu prirode proglašava poluotok Marjan sa Sustjepanom posebnim zaštićenim objektom prirode, površine oko 307 ha. Prema Zakonu o zaštiti prirode, Marjan spada u kategoriju park-šume, s namjenom očuvanja prirodne ili sađene šume, odmor i rekreaciju.
Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan u suradnji s Fotoklubom Split želi ukazati na problem očuvanja prirodne i kulturne baštine, kao i njihovu obnovu, posebno u vremenu svekolikog turističkog zamaha i ogromne posjećenosti grada koji diše pod Marjanom.

UVJETI SUDJELOVANJA
Fotografije se šalju elektroničkom poštom na e-mail adresu:
marijana.carevski.balic@marjan-parksuma.hr
info@fotoklubsplit.hr

Fotografije trebaju biti u JPG ili TIF formatu, sa dužom stranicom od barem 2000px.
Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice i naziv fotografije.
Pojedinac može poslati najviše do 5 fotografija i jednu kolekciju. Kolekcija je skupina fotografija koje čine cjelinu. U kolekciji može biti najmanje 3, a najviše 6 fotografija.
Pravo sudjelovanja imaju fotografije snimljene na području park-šume Marjan u 2017. godini.
Fotografije će se zaprimati do 01. prosinca 2017., a rezultati će biti objavljeni do 25. prosinca 2017. na webu Fotokluba Split i Park šume Marjan.
Žiri će za nabolje ocijenjene fotografije dodijeliti slijedeće nagrade:
1. nagrada u iznosu od 1500 kn
2. nagrada u iznosu od 1000 kn
3. nagrada u iznosu od 500 kn
1. nagrada za kolekciju u iznosu od 1500kn
Iste će biti dodijeljene na sam dan izložbe.

INFO:
marijana.carevski.balic@marjan-parksuma.hr ili na broj telefona 099/484-2955.
info@fotoklubsplit.hr ili na broj telefona 021 347 597