Suvremena cirkuska predstava „Lento e violento“ u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu!

Kao najavu ovogodišnjeg festivala suvremenog cirkusa "Festival neobičnih obitelji" koji će se održati od 9. do 11.6.2022. u Splitu, publika će imati priliku vidjeti predstavu "Lento e violento" francusko-talijanske skupine Calentine Vortese 31. svibnja u 21:00 u Gradskom kazalištu lutaka.

"Lento e violento" je hibridna predstava koja kombinira novu magiju, suvremeni ples i fizičko kazalište. Ova predstava je zagonetka, višeslojna enigma, predstava u kojoj se radnja ponavlja, u kojoj nova magija stvara iluziju, sumnju i ironiju. 

A što je nova magija? Nova magija ili magie nouvelle, svježi je izvedbeni žanr koji stare iluzionističke tehnike i poznavanje ljudske percepcije kombinira s tehnologijama i novom dramaturgijom. 

U predstavi se koristi engleski jezik stoga je prikladna za uzrast 14+.
Kupnja karata omogućena je putem webshopa Entrija - https://www.entrio.hr/event/calentina-vortese-lento-e-violento-11451?fbclid=IwAR3JO9BvaLEtJdneC3iGTqgmCJqkTSUm57nygq5YU20Pq-UziM2OKUnhv7g, Entrio prodajnih mjesta (Dancing Bear, Ghetaldus optike i TisakMedia / TisakPlus) i na ulazu u kazalište sat vremena prije početka predstave.

Predstava "Lento e violento" predselektirana je kroz projekt circusnext u ediciji 2020-2021. circusnext je projekt identifikacije i financijske, rezidencijske, prezentacijske te administracijske potpore neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora iz Europe kroz platformu 28 organizacija iz 16 europskih zemalja. ROOM 100 jedan je od partnera na projektu (https://www.circusnext.eu/).
Izvedba predstave sufinancirana je sredstvima Europske unije Kreativna Europa i Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske. Rad kolektiva ROOM 100 podržava Zaklada Kultura nova.