Švedsko-finska glazbenica Marja Ahti u Amfiteatru Doma mladih ovog četvrtka

U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine u 21:00 u Amfiteatru Doma mladih gostuje švedsko-finska glazbenica Marja Ahti koja će predstaviti svoj debitanski album „Vegetal Negatives“.

Marjin nastup dio je novog eksperimentalnog glazbenog-izvedbenog programa ZVUK 100 kojeg osmišljava splitski suvremeni cirkuski kolektiv s ciljem približavanja eksperimentalne i ambijentalne elektronske glazbe splitskoj publici predstavljajući glazbenike iz Hrvatske, regije i Europe.

Marja Ahti kompozira glazbu koristeći zvukove iz okoline i druge akustične materijale u kombinaciji sa sintisajzerima i elektronskim feedbackom s ciljem pronalaska mjesta i momenta gdje ovi zvukovi počinju imitirati jedni druge ili međusobno komunicirati. Izrađuje precizne glazbene naracije s polako mutirajućim teksturama detaljnog akustičnog zvuka i intuitivno podešenih neprekidnih tonova s nježnim mikrotonalnim udarcima. U ožujku 2019. godine, pod švicarskim labelom Iabel Hallow Ground, Marja je izdala svoj debitanski album „Vegetal Negatives“ - Marjino istraživanje novog formalnog jezika i zvučne palete koja se odmiče od svega što je ranije radila/skladala.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/869401970095032/

Marja je nastupala na različitim festivalima i eventima u Tokiju, Osaki, New Yorku, Bostonu, Londonu, Berlinu, Rotterdamu, ... Aktivna je na eksperimentalnoj glazbenoj sceni u Finskoj više od deset godina, kao solo umjetnica i članica različitih kolektiva. Trenutno je članica dueta Ahti-Ahti i kolektiva Himera.

Ulaz je besplatan!

Program se realizira uz pomoć Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita, Rad kompanije ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova, a ZVUK 100 realizira se u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom.

Program je dio projekta „Gradimo Dom zajedno“ nositelja Platforme Doma mladih, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.