Svjetska jazz atrakcija u HNK

Anat Cohen, jedna od vodećih glazbenica svjetske jazz scene, nastupit će sa svojim Anat Cohen Quartetom u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak, 14. svibnja. Izraelsku klarinetisticu i saksofonisticu Udruga jazz novinara (Jazz Journalists Association) još od 2008. do danas proglašava najboljim svjetskim jazz klarinetistom, ugledni Down Beat magazin je više godina uzastopce uvrštavao na prvo mjesto klarinetista u usponu karijere, a visoke pozicije zauzima i u kategorijama tenor i sopran saksofonista.

Sve je to samo dio brojnih priznanja i potvrda vrhunske klase ove virtuozne glazbenice karizmatičnog scenskog nastupa, redovite gošće najuglednijih svjetskih jazz festivala, kao što su Newport Jazz Festival, Montreal International Jazz Festival, Tudo É Jazz Festival i North Sea Jazz Festival. Kritičar Chicago Tribunea o njoj je zapisao:
- Lirska ljepota njenog tona, lakoća i protočnost njene tehnike i ekstrovertni nastupi čine njenu glazbu pristupačnu svima.

Anat Cohen u Split dolazi u sklopu promocije svog najnovijeg albuma Claroscuro, objavljenog u rujnu prošle godine, a koncert će započeti 14. svibnja u 20 sati.