Tjedan Porina i službeno započeo podizanjem zastave na Pjaci

Glazbena nagrada Porin nakon iznimnog prošlogodišnjeg uspjeha te velikog interesa Splićana, i ove godine održava se u Splitu. Tjedan Porina prepun je glazbenih i zabavnih događanja na različitim lokacijama u gradu te je započeo u srijedu, koncertom Massima, a službeni početak obilježen je danas svečanim podizanjem zastave Porina na splitskoj Pjaci.

Najmlađi članovi dječjeg zbora Srdelice koji su i pjesmom uljepšali ovu prigodu, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika, gospodinom Goranom Kovačevićem podignuli su zastavu na stijeg čime je Tjedan Porina i službeno započeo. G. Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo što je Porin i ove godine u našem gradu: „Jako nam je drago što je najveća hrvatska glazbena manifestacija i ove godine, po drugi put u Splitu. Naš grad se diči svojim brojnim glazbenim velikanima i zato pozivam sve sugrađane i naše goste da uživaju cijeli ovaj tjedan u glazbenim događanjima koja će se održavati ususret Porinu, da uživaju u društvu brojnih zvijezda koje će boraviti u našem gradu. Porinom obilježavamo i početak predsezone u Splitu, kompletna produkcija i glazbenici popunit će splitske hotele i obogatiti ponudu događanja u gradu i nadamo se da će i u budućnosti, unatoč oštroj konkurenciji drugih gradova, Porin ostati u Splitu.“

Tonči Barišić, direktor marketinga Porina ovom prilikom je izjavio: „Izuzetno mi je drago što je Porin i ove godine u Splitu i to primarno zaslugom gradonačelnika g. Ive Baldasara i njegovog zamjenika g. Gorana Kovačevića, te župana g. Zlatka Ževrnje. Porin je primarno glazbena nagrada, a ne glazbeno natjecanje i svi koji su na Porinu su praktički pobjednici. Zahvalio bih Srdelicama i Jovici Škari što njeguju glazbu i educiraju naše najmlađe već trideset i pet godina, kroz dječji zbor koji je stariji i od samog Porina. Zahvaljujem Splićanima na gostoprimstvu i pozivam svih da nam se pridruže na 23. dodjeli glazbene nagrade Porin u četvrtak, 17.03. s početkom u 19:30 sati te budu dio najvećeg glazbenog spektakla, a oni koji ne budu mogli do Gripa moći će nas pratiti u izravnom prijenosu na prvom programu HTV-a.“

Ovogodišnja posebnost, uz još inovativniju produkciju od prošlogodišnje i brojne hrvatske glazbene zvijezde među kojima su 2cellos, Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, TBF te brojni drugi, je i statua Porina za životno djelo. Bit će izrađen od bračkog kamena čija je starost više od 70 milijuna godina, svaki od kipića bit će unikatni ručni rad, djelo učenika Klesarske škole Pučišća, jedine škole takve vrste u ovom dijelu Europe. 

Svečana dodjela nagrade Porin i ove godine bit će otvorena za širu javnost, a održava se u velikoj dvorani ŠC Gripe u četvrtak, 17. ožujka s početkom u 19.30 sati.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.com

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:
 
Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube:youtube.com/user/porinhr/videos