Torcida ide u posjetu 'braći' u Brazil

Povodom predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu i svečanosti otvorenja u Sao Paulu, a na inicijativu Hrvatskog Veleposlanika u Brazilu dr. Drage Štambuka, 20. svibnja 2014. će biti otvorena izložba sto fotografija iz arhive Fotokluba Split na temu povijesti splitskog navijačkog pokreta "Navijači - 100 godina uz Hajduka".

Izložbu organiziraju Fotoklub Split i Hrvatski klub "Croatia Sacra Paulistana" iz Sao Paula. Biti će postavljena u reprezentativnom prostoru Hrvatskog kluba Croatia Sacra Paulistana u centru Sao Paula, čiji je voditelj gdin. Eugen Pavičić.

Izložba će biti otvorena od 20. svibnja 2014, pa do kraja Svjetskog nogometnog prvenstva, a posebno je važno da će biti i dio obilježavanja Hrvatskog tjedna pred samo otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva.

Fotografije obuhvaćaju period od osnivanja Hajduka do današnjih dana. Zanimljiva je koincidencija da je splitska navijačka skupina - navijači Hajduka Torcida (osnovana 1950. godine) nazvana po brazilskom navijačkom uzoru.