Tradicionalni novogodišnji koncert Opere HNK

Simfonijski orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split svojoj će publici zaželjeti sretnu Novu godinu tradicionalnim izvedbama Novogodišnjeg koncerta koje će održati kao tri posljednje kazališne izvedbe u kalendarskoj godini, 28, 29. i 30. prosinca.

Izvedbama će ravnati maestro Loris Voltolini, kao solistica nastupit će sopranistica Antonija Teskera, a na programu su polke, marševi, valceri i uvertire iz popularnih opera i opereta.

Tako će u prvom dijelu orkestar splitske Opere izvesti uvertiru iz opere Laka konjica Franza von Suppéa, polonezu i valcer iz opere Evgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog, polku iz Smetanine Prodane nevjeste, polonezu iz Dvořakove Rusalke, valcer iz Gounodova Fausta, te Berliozov Mađarski marš.

Drugi dio otvorit će tri skladbe Jacquesa Offenbacha i to uvertira operete Geneviève de Brabant, balet i valcer iz operete Vile Rajne, te Barcarolle iz Hoffmannovih priča. Slijede neizostavni marševi, valceri i polke Johanna Straussa sina, ali i najpoznatija popijevak Luigija Arditija Bacio koju će otpjevati Antonija Teskera.

Sve tri izvedbe Novogodišnjeg koncerta započinju u 20 sati.