Trpimiru Jurkiću i HRT-ovcima nagrade na Splitskom ljetu

Uručenjem festivalskih nagrada "Judita" , spuštanjem festivalske zastave i zadnjom izvedbom Verdijeva "Nabucca", na Peristilu je sinoć svečano zatvoreno 59. Splitsko ljeto. Dramsku "Juditu" dobio je prvak Drame HNK Split Trpimir Jurkić, a žiri za glazbeni program odlučio je nagraditi izvođače simfonijskog koncerta nazvanog "Sunčana polja", odnosno Simfonijski orkestar HRT-a, dirigenta Aleksandra Markovića i pijanisticu Martinu Filjak.

Dramski žiri, koji je radio u sastavu u sastavu Eda Vujević, urednica rubrike Kultura u Slobodnoj Dalmaciji i književnica, Seka-Tereza Vrca , dramska glumica i dr. Vlatko Perković, teatrolog i književnik, donio je jednoglasnu odluku da nagradu dodijele Trpimiru Jurkiću za njegove kreacije više uloga u predstavi "To dijete" Joëla Pommerata, izvedenu u režiji Neni Delmestre, i za ulogu filozofa Apemantusa u Shakespeareovoj predstavi "Timon Atenjanin" izvedenu u režiji i dramaturškoj obradi Georgija Para.

Glazbeni je žiri u sastavu profesor glazbe Mirko Jankov, Kosovka Čudina profesorica klavira i Tatjana Alajbeg muzikologinja, donio je također jednoglasnu odluku poželjevši koncertu "Sunčana polja" da gostuje i u inozemstvu.