U Bookvici gostuje Korana Serdarević

U četvrtak, 29. studenoga 2018., s početkom u 20:30 sati, održat će se novo izdanje popularnog književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), u kojemu će nastupiti nagrađivana spisateljica KORANA SERDAREVIĆ. Autorica će predstaviti svoj prvi roman "Eksperiment Irene Tot" (Fraktura, 2017.), dirljivu, snažnu i intrigantnu priču koja prije svega postavlja pitanja o tome jesu li promjena i sloboda izbora uistinu moguće i ostvarive te po koju cijenu, i koja je izazvala burne polemike na našoj književnoj sceni.

Osim o romanu i temama otvorenim u njemu bit će razgovora o tabuima, podjelama na mušku i žensku književnost, mizoginim kritikama, radu sa srednjoškolcima i približavanju književnosti mladima. Uz autoricu pridružit će nam se i gošća iznenađenja, poznata splitska spisateljica i blogerica.

U tradicionalnoj nagradnoj igri netko iz publike osvojit će roman „Eksperiment Irene Tot“.

* Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.

 

Kratka biografija gostujuće autorice:

Korana Serdarević rođena je u Zadru 1982. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, bila je i suradnica nekih tjednika i portala, a od 2013. zaposlena je kao gimnazijska profesorica u Zagrebu. Za svoje kratke priče dvaput je osvojila prvu nagradu Ranko Marinković te prvu nagradu Zlatko Tomičić. Godine 2015. u izdanju Frakture izlazi joj zbirka priča Nema se što učiniti, a 2017. roman Eksperiment Irene Tot. Pojedine priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, makedonski, slovenski i ukrajinski jezik.