U Galeriji fotografije Fotokluba Split izlaže perspektivna bugarska fotografkinja Violeta Yordanova Apostolova

U petak, 15. travnja u 19 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se izložba ''А solis ortu usque ad occasum'' (Od svanuća do sumraka), perspektivne mlade bugarske fotografkinje Violete Yordanove Apostolove. Izložba obuhvaća ciklus od 33 crno-bijele fotografije, nastale u vremenskom rasponu od ranih jutarnjih sati pa sve do sumraka. Kustos izložbe, Petar Vujošević u svom predgovoru ističe kako je na izložbi naglasak stavljen na trajanje, na vrijeme koje lagano curi. Dan za danom. Carpe diem. A kada sve prođe ostaju slike viđenog i proživljenog koje grade utvrdu sjećanja kao osnovu za budući život.
 
Violeta Yordanova Apostolova živi i radi u Sofiji. Djeluje u području fotografije, tiskane grafike – radi s klasičnim grafičkim tehnikama kao i s računalno generiranim slikama. Interesi su joj dizajn, tipografija, knjige, i još mnogo toga. Sudjelovala je u brojnim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim izložbama i osvojila je brojne ugledne nagrade za svoj rad. Članica je Udruge bugarskih umjetnika, odjel „Grafike i ilustracije“ od 2016. godine. Od 2017. godine, članica je Upravnog odbora odjela „Grafike i ilustracije“ u Udruzi bugarskih umjetnika.
 
Izložba je realizirana uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija i Grada Splita te je dio programa ''Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split'' koji se financira iz sredstava podrške Zaklade "Kultura nova" i može se pogledati do 5. svibnja 2022.