U Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena izložba bugarske fotografkinje Violete Yordanove Apostolove

Sinoć je  u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena  izložba ''А solis ortu usque ad occasum'' (Od svanuća do sumraka), perspektivne mlade bugarske fotografkinje Violete Yordanove Apostolove. Prisutima su se obratile Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split i fotografkinja  Violeta Yordanova Apostolova.

Izložba obuhvaća ciklus od 33 crno-bijele fotografije, nastale u vremenskom rasponu od ranih jutarnjih sati pa sve do sumraka. Kustos izložbe, Petar Vujošević u svom predgovoru ističe kako je na izložbi naglasak stavljen na trajanje, na vrijeme koje lagano curi. Dan za danom. Carpe diem. A kada sve prođe ostaju slike viđenog i proživljenog koje grade utvrdu sjećanja kao osnovu za budući život.

Violeta Yordanova Apostolova živi i radi u Sofiji. Djeluje u području fotografije, tiskane grafike – radi s klasičnim grafičkim tehnikama kao i s računalno generiranim slikama. Interesi su joj dizajn, tipografija, knjige, i još mnogo toga. Sudjelovala je u brojnim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim izložbama i osvojila je brojne ugledne nagrade za svoj rad. Članica je Udruge bugarskih umjetnika, odjel „Grafike i ilustracije“ od 2016. godine. Od 2017. godine, članica je Upravnog odbora odjela „Grafike i ilustracije“ u Udruzi bugarskih umjetnika.

Izložba je realizirana uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija i Grada Splita te je dio programa ''Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split'' koji se financira iz sredstava podrške Zaklade "Kultura nova" i može se pogledati do 5. svibnja 2022.
 


FOTO: Igor Jakšić