U prepunom Fotoklubu otvorena tradicionalna Klupska izložba – pogledajte tko su pobjednici

U prepunoj Galeriji fotografije Fotokluba Split u četvrtak,8. kolovoza  otvorena je tradicionalna Klupska izložba članova kluba u 2024. godini. Riječ je o izložbi koja svake godine donosi presjek stvaralaštva članova udruge, među kojima su i brojni profesionalni fotografi i fotoreporteri, ali i brojni amateri i foto entuzijasti.

Izložbu je otvorila predsjednica Fotokluba Split, Ana Žanko koja je istaknula kako je pred stručnim žirijem bio iznimno zahtjevan zadatak jer se radi o žanrovski i stilski iznimno diversificiranim radovima. Također je naglasila svoje zadovoljstvo činjenicom da u Klupskoj izložbi sudjeluju neka 'nova' lica i članovi koji su svoj fotografski put započeli kao polaznici tečaja digitalne fotografije u Fotoklubu Split, a danas osvajaju nagrade u iznimno jakoj konkurenciji. Uz predsjednicu Fotokluba, posjetitelje su pozdravili članovi stručnog žirija - Nenad Martić, fotograf i jedan od najnagrađivanijih članova Fotokluba Zagreb, Ivana Bošnjak, povjesničarka umjetnosti i voditeljica programskih aktivnosti Fotokluba, dok je nagrađivani splitski fotograf i član Fotokluba Split Milan Šabić bio spriječen u dolasku.

U okviru otvorenja proglašeni su pobjednici i pohvaljeni autori ovogodišnje Klupske izložbe. Nagradu za prvo mjesto u kategoriji pojedinačno osvojila je Žaklina Antonijević za izvanrednu fotografiju Misty Morning, drugo mjesto pripalo je Maji Prgomet za izvrstan portret portugalske fado pjevačice Carminho, a treće mjesto osvojio je Miroslav Lelas za također sjajnu fotografiju Okriće na jugo. U kategoriji pojedinačno također su pohvaljeni Antonio Stipinović za fotografiju Etida, Maja Prgomet za portret Damira Urbana i Zdravko Kežić za fotografiju Separation Zone. U kategoriji kolekcija, stručni žiri birao je između 21 prijavljene kolekcije fotografija, a na izložbu ih je uvršteno 11. Prvu nagradu osvojila je perspektivna mlada fotografkinja Ivna Jurić za izvanrednu kolekciju Ona zove se, drugo mjesto pripalo je Iris Ban za sjajnu minimalističku kolekciju Elegance of Architecture i treće mjesto Marini Blažević za vrlo dojmljivu kolekciju Gondole. U kategoriji kolekcija pohvaljene su još i kolekcije - Kriza Roberta Pleška, Art of Rain Dijane Junaković i Stropovi sarajevske Vijećnice Žane Hrkać.

Ovu pravu feštu od fotografije u Fotoklubu možete pogledati do kraja kolovoza, u radno vrijeme Fotokluba Split.

Foto: Tina O' Reilly