U Stari Gradu na otoku Hvaru otvara se izložba „Klubovi jutro poslije“

U Stari Gradu na otoku Hvaru publika će imati priliku vidjeti noćne klubove jutro nakon partya iz jedne posve drukčije perspektive. Izložba se otvara u subotu, 12. lipnja od 19.30h, a moći će se pogledati besplatno sve do 11. srpnja u foajeu kazališta Petar Hektorović.

Naslov izložbe jednostavan je i samoobjašnjavajući jer je sadržaj nadređen formi, a u njemu će se zateći motivi hrvatskih ljetnih i zimskih klubova na način na koji ih publika uglavnom nije imala prilike vidjeti; tihe, nijeme i mirne nakon što je i posljednji posjetitelj napustio plesni podij poradi postelje ili nove, još nepoznate, avanture.

Uključeni klubovi i oči iza objektiva su:

DUBROVNIK – Lazareti

SPLIT – Kameleon

PRIMOŠTEN – Aurora

ZRĆE – Aquarius, Papaya, Noa

RIJEKA - Crkva i ex tvornica Torpedo

ZAGREB – Boogaloo (mali i veliki floor), Depo, AKC Medika (Attack i Surogat), Lovačka soba, TNT, Podmornica, Super Super, Museum, Taboo, ex tvornica Munja

Jutra poslije u svojoj finalnosti jednog doživljaja mogu biti i prekrasni pejzaži koji ostaju nakon međudjelovanja mnoštva života koji su se preklopili u prostoru-vremenu na jedan njegov isječak, povezani zajedno tamo negdje u mraku ljubavlju i glazbom. Ono što ostaje su prekrasno poremećeni prostori kao tihi spomenici užitka, žudeći da se topot stopala vrati još jednom među mokre zidove u svojoj, sada tihoj, zavodljivoj melankoliji.

Klubovi čuvaju svoje tajne, kad utihne glazbe, ugase se reflektori i posljednji se posjetitelji upute dalje, ostaje još samo pokoji trag upravo završene rave avanture. Jutro poslije u partijanerskom stažu sadrži bezbroj doživljaja, ludosti, smijeha i druženja, jer after katkad zna biti bolji od partija.

Fotografi: Robert Kale, Goran Perešin Goxmag, Goran Telak, Mario Pavlović, Dorijan Šipuš, Antun Rosović, Josip Ostojić, Nino Knežević i Tonko Mikulandra

Izložba je premijerno predstavljena tijekom listopada 2016. u Splitu (Klub Zona) i studenoga 2016. u Zagrebu (Pločnik), povodom obilježavanja 15 godina portala Klubskascena.hr.

Organizator je udruga Klubska kultura zaslužna za pokretanje Ambasadora, prve hrvatske nagrade elektroničke glazbe. Partner izložbe je udruga elektronskih umjetnosti "Decibel" iz Stari Grada. Projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH, a podržali su ga Općina Stari Grad i TZ Stari Grad.