U subotu 6. Noć kazališta

Europska noć kazališta će u svoje 6. izdanje uključiti čak 43 hrvatska grada, među njima i Split. Uz prošlogodišnja 3, ove godine se tradicionalnim splitskim kazališta (GKL, GKM i HNK) priključilo Kazalište Bumerang, a svi oni će u subotu, 15. studenog, omogućiti sugrađanima da za simbolične cijene ulaznica pogledaju predstave i tako će se priključiti projektu u kojem uz hrvatska, sudjeluju kazališta iz još 6 europskih zemalja.

Prvo svoja vrata u 11 sati otvara Kazalište Bumerang koje će lutkarsku predstavu Ivica i Marica odigrati u GK Marka Marulića u Ulici Slobode 2, a ulaz je besplatan. Darmarzemska je naziv predstave koja će se uz besplatan ulaz moći pogledati u Gradskom kazalištu lutaka u 18 sati. Hrvatsko narodno kazalište na Trgu Gaje Bulata građanima će za 50% popusta na sve kategorije ulaznica u 19:30 prikazati Trnoružicu Petra Iljiča Čajkovskog u režiji Dinka Bogdanića. U 20:30 sati za 20 kuna na Trgu Republike 1/1 možete na daskama Gradskog kazališta mladih pogledati Važno je zvati se Ernešto po predlošku Oscara Wildea.

Program svih predstava u Hrvatskoj kao i više o samom projektu možete pronaći na službenim stranicama Noći kazališta 2014