Un loup pour l'homme: radionica akrobatike "Otkrivanje fenomena"

 

21. travnja 2022. godine u prostoru HALE 100 (Hrvatske mornarice 4, 21 000 Split) održat će se trosatna radionica akrobatike "Otkrivanje fenomena" koju vode Špela Vodeb i Christine Daigle.

Radionica se temelji na umjetničkom istraživanju renomiranog francuskog cirkuskog kolektiva Un Loup pour l'homme (čije smo predstave imali priliku gledati u Splitu 2019. i 2021. godine).

"Partnerska akrobatika (tzv. hand-to-hand) u središtu je našeg rada, što znači da nismo solisti. Naš glavni interes leži u djelovanju i promatranju što se događa između pojedinaca i između same grupe. Radionica se temelji na našim umjetničkim istraživanjima, a njezin glavni fokus je istraživanje značenja koja se pojavljuju kroz fizički rad i međuljudski odnos."

Radionica je namijenjena osobama koje se bave cirkuskim tehnikama, pokretom i/ili plesom.
Broj mjesta na radionici je ograničen a prijave se primaju putem obrasca: 
https://forms.gle/CsDVTPjkAnZ8NgcJA zaključno s 19.4.
Kotizacija je 150 kn.

Radionica je dio turneje "PASSING SWIFTLY / Un loup pour l’homme
- residencies, performances, workshops in Croatia and Slovenia / April 2022" koji se odvija uz potporu Teatroskopa - programa koji su pokrenuli francusko Ministarstvo europskih i vanjskih poslova, francusko Ministarstvo kulture i Institut français Paris.
Radionica je dio godišnjeg programa HALE 100 u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 koji se realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Francuskog instituta u Hrvatskoj i Grada Splita.