Uskoro počinje jubilarni 10. Brač Film Festival

Grad Supetar na otoku Braču već desetu godinu za redom domaćin je mladim filmašima i debitantima, a i ove godine spreman je program najboljih filmova iz regije! Od 7. do 10. kolovoza Supetarskim crvenim tepihom prošetat će neke od najpoznatijih zvijezda domaće kinematografije ali i strani uvaženi gosti od kojih valja istaknuti povratak britanskog producenta Grahama Broabenta (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri; In Bruges; Banshees of Inisherin; Best Exotic Marigold Hotel).

Festival otvara crnogorska komedija "Živi i zdravi" red. Ivana Marinovića s Goranom Bogdanom, Tihanom Lazović i Goranom Slavićem u glavnim ulogama.

Festival će također na večeri otvaranja izvan konkurencije prikazati prvog hrvatskog dobitnika Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu - kratki film Nebojše Slijepčevića "Čovjek koji nije mogao šutjeti".

U dugometražnom programu očekuju se još i filmovi "FRKA" mladog autora Svebora Mihaela Jelića, crnogorski film "Sirin" redatelja Senada Šahmanovića, a festival u subotu 10. kolovoza zatvara projekcija kinohita "Posljednji strijelac" redatelja Darka Nikolića.

Festival ove godine proširuje svoj program za djecu na program za mlade te se u jutarnjim satima očekuju projekcije filmova za sve uzraste, od predškolaca do tinejdžera. Brač Film Festival nastavlja svoju misiju pružanja potpore mladim studentima kroz studentski program autora iz regije.

Pored filmskog programa predviđen je zabavni program koji predvodi VOJKO V koncertom otvaranja nakon projekcije filma "Živi i zdravi" u Ljetnom kinu Supetar.

Detaljan program dostupan je na web stranici www.bracfilmfestival.hr.