Večeras na MAGfestivalu nastupa Trio Kamov

Danas u svečanoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 20:00 sati na koncertu će nastupiti  Trio Kamov, mladi riječki trio inspiriram književnošću prvog hrvatskog avangardnog autora, jednog od najznačajniji hrvatskih pjesnika, pripovjedača i dramatičara Janka Polića Kamova.

Članovi Tria Kamov, Anton Kyrylov na violini, Giovanni Genovese na violončelu i Juraj Marko Žerovnik na klaviru mladi su glazbenici koji su se već uspjeli dokazati kao kvalitetni komorni sastav, a Udruga MAG nastavlja sa svojom osnovnom misijom – pružanja prilike mladim glazbenicima za nastupima i afirmiranjem.

Osim poznatog Klavirskog tria br. 1 Johannesa Brahmsa i skladbe Mozart-Adagio Arvo Pärta i na ovom koncertu naći će se skladba hrvatskog skladatelja i to skladba Trio Bruna Bjelinskog.

Ulaznice za Trio Kamov mogu se kupiti online preko sustava Adriaticket: https://shop.adriaticket.com/event-details/1820/trio-kamov i na prodajnim mjestima Tisak Media Split (Vukovarska 207 Split) i Dancing Bear (Dioklecijanova 6 Split). Ulaznice će se moći kupiti i u Hrvatskom domu sat vremena prije početka koncerta.

Organizator 13. MAGfestivala je Udruga MAG, a suorganizator je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednica Grada Splita.