Večeras završava šesti FMFS

Za pretposljednju večer Festivala mediteranskog filma Split u ljetnom kinu "Bačvice" ponovno se tražila ulaznica više! Osim regionalne premijere francuskog filma "Ruka u ruci" publici je po guštu bio i kratki film "Balavica" redatelja Igora Mirkovića, kojeg je predstavio i direktor fotografije Radislav Jovanov Gonzo, autorica priče Olja Savičević Ivančević, te mladi glumci Đana Gudelj, Marko Boljat, Nika Petrović i Petra Barbarić. Ljetni kadrovi Splita, izvrsno pogođeni problemi i 'baze', okupljene je vratilo u bezbrižno djetinstvo…

Danas će se u 19:30 sati u kinoteci prikazati "Zagrebačke priče vol.2", omnibus o kojem će pričati Radislav Jovanov Gonzo, autor jednog od šest filmova, a prisutni će biti i direktor Zagreb film festivala Boris T. Matić, te Lana Udjur, koordinatorica i producentica ZFF-a. Ovogodišnji FMFS zatvoriti će još jedan zanimljiv omnibus - "Košnice". Film će predstaviti producent Ivan Kelava, a uz njega u ljetnom kinu biti će prisutna i brojna međunarodna ekipa filma koja stiže iz Izraela, Engleske i Češke.

Prije završnog partija, dodijelit će se i nagrade u tri natjecateljska programa, a pobjednici će dobiti "Udice" rad mladog splitskog umjetnika Luke Mimice.