"Vidljivi grad, nevidljivi ja" - naučite kako osmisliti i realizirati umjetnički fotografski projekt

DRUGI KADAR, radionica umjetnčke fotografije po prvi dolazi u Split od 18. do 21.svibnja  u prostorije Fotokluba Split gdje će polaznici radionice imati prilike da kroz teorijski i praktični rad nauče kako stvoriti fotografski projekt.

- Želimo da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja. Usvajanjem novih teorijskih znanja i kroz praktični rad na fotografskom prijektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog od polaznika - stoji između ostalog u opisu radionice koja je prije svega namijenjena ljudima koji barataju tehničkom stranom fotografije, ali žele upoznati i razviti konceptualni pristup. Po tome je ova radionica jedinstvena u Hrvatskoj.

Za vrijeme trajanja radionice DRUGI KADAR ‘VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA’ polaznici će dobiti osnovna znanja o stvaranju fotografskog projekta. Radeći na primjeru odnosa između pojedinca i urbane sredine u kojoj živi, propitujući svoju poziciju unutar društva i grada, polaznici će proći sve razvoja umjetničkog projekta: istraživanje, stvaranje konceptualnog okvira, fotografiranje, mogućnosti (ne)fotografskih izražajnih sredstava, pronalaženje estetskog i medijskog okvira za svoj rad i na koncu javnu prezentaciju zaokružene fotografske cjeline, odnosno autorskog fotografskog projekta u Fotoklubu Split. Radionica je ograničena na 10 polaznika, a cijena za sva tri dana iznosi 700 kuna.

Sve informacije o prijavi na radionicu moguće je dobiti preko njihove facebook stranice https://www.facebook.com/drugikadar/ ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com

DRUGI KADAR je fotografska radionica umjetničke fotografije osnovana 2014. godine i koja se od tada svake godine održava u književnom klubu Booksa. Radionicu realizira Centar za vizualne umjetnosti - KOLEKTOR. Voditelj radionice je nagrađivani hrvatski fotograf mag. art. Davor Konjikušić /www.davorko.net/.