Vodič kroz događanja Doma mladih u srpnju!

Srpanj započinje dvanaestim izdanjem SMOTRE Kino kluba Split koja obuhvaća niz recentnih klupskih ostvarenja. U subotu 1. srpnja će se predstaviti filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba prethodne godine, što uključuje preko deset ostvarenja te nekoliko vježbi nastalih kroz radionice provedene u Kino klubu Split 2022. godine. U sklopu programa će se u 18 sati u hodniku Kino kluba Split otvoriti i izložba analognih fotografija “U dubokom zelenilu” Ivane Papić.

Istoga dana će se održati i panel-rasprava o utjecaju marikulture na morski okoliš. Studenti diplomskih studija Ekologije i zaštita mora te Morskog ribarstva sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu proveli su istraživanje, a na panel-raspravi predstavit će rezultate monitoringa morskog otpada i stanja kakvoće mora na uzgajalištima riba. Također, poslušajte stručnjake s Instituta za oceanografiju i ribarstvo i Sveučilišta u Splitu i iz udruge Sunce. Pridružite se i naučite nešto novo o zaštiti morskog ekosustava i održivom korištenju mora kao izvora hrane.

Plesna radionicaFloorwork sa Sunčicom Bandić” održat će se tijekom subote i nedjelje u Beton Kinu. Polaznici radionice će ući u dijalog s podom i saznati zašto je baš pod plesačev najbolji prijatelj. Kroz korištenje fizikalnih sila naučit će u svoje kretanje integrirati funkcionalne i ekonomične principe vladanja tijelom. Kroz metodički povezane vježbe doći će do završne plesne sekvence u kojoj će moći pokazati prethodno stečene vještine.

No, to nije jedina plesna radionica ovog srpnja jer 14. srpnja dolazi renomirani slovenski swing plesač i učitelj, Nejc Zupan koji će podučavati osnove Lindy hopa, najpopularnijeg swing plesa, a nakon radionice, održat će se i plesnjak gdje ćete moći provježbati i primijeniti svoje novostečene vještine. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni plesač, ova radionica je namijenjena svima koji vole ples i žele istražiti svijet swinga.

Najavljen je i zanimljiv program za djecu od 5 do 12 godina. Od 4 do 8. srpnja održat će se Edukido dječji ljetni kamp. Rijč je o edukativno - zabavnom programu s mnoštvom uzbudljivih tema i radionica, a svaki dan je tematski prilagođen uz aktivnosti vođene od strane stručnjaka. Uz STEM aktivnosti, neće biti zanemaren ni kreativno individualni pristup djetetu.

Utorak 11. srpnja rezervirajte za Aktivistov bazar u klubu Kocka. Novoimenovani “buvljak” nudi svega: od odjeće, knjiga, suđa, posuđa, ukrasa, obuće, nakita do glazbenih ploča i kaseta. Princip je sljedeći: uzmi i nosi! Dobrodošli su svi, a sve eventualne novčane donacije koje posjetitelji požele ostaviti, organizator, Udruga Aktivist, će uplatiti Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači - Odjel za pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga (rana intervencija).

Tijekom sprnja pogledajte i dvije izložbe. Otvorenje izložbe Lee Anić: “Vrijeme gradnje: Žuta zemlja” je u četvrtak, 6. srpnja u 20 sati u Galeriji MKC. Multimedijska ambijentalna instalacija Lee Anić postavljena u zapanjujućoj galeriji MKC satkana je od zvučnih zapisa čitanja, analognih dijaprojekcija i nađenih objekata postavljenih u prostor. Druga izložba će se otvoriti u drugom galerijskom prostoru Doma mladih, a to je Galerija kluba Kocka. Otvorenje izložbe Marynke Dovhanych: “Wrath and sorrow” je 13. srpnja u 20 sati.

Iz srpanjskog programa izdvajamo još Bedžomatik radionicu i Bitcherin Party koji će se održati u subotu 29. srpnja od 18 sati u Dvorištu Kluba Kocka. Na Bedžomatiku će strip umjetnica i mikroizdavačica iz Zagreba, Ivana Armanini iz Komikaza sve zainteresirane naučiti kako izraditi bedž. U zadanoj formi kruga jednog običnog bedža, imat ćete priliku osmisliti inkluzivne poruke i crteže. Radionica se održava u sklopu Bitcherina, partya za LGBTIQ zajednicu.

Cijeli program je dostupan na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u radionicama.