Work in progress izvedba: TwentyNine i vikend radionice na Maloj sceni

 

Work in progress izvedba projekta TwentyNine održati će se sutra, 6.11.2021. s početkom u 18.00 sati na Maloj sceni Doma mladih u Splitu.

TwentyNine je site specific performans ekološke tematike koji koristi kompostabilne, reciklažne materijale koji se mogu ponovo upotrijebiti, s namjerom da utječe na poimanje izvedbenih umjetnosti na način da budu ekološki trajne i zanimljive. 

Konačni cilj umjetničkog istraživanja je da ispod nategnute žice tokom performansa nastaje vrt sačinjen od raznih biljaka. Vrt ostaje kao landscape struktura u prostoru - biljke rastu svojim prirodnim tempom, postaju trag predstave koji ostaje na lokaciji i mijenja se s godišnjim dobima, a pozornica se naposljetku prepusti prirodi i obrastanjem biljaka postaje dijelom zatečene prirode. 

Zbog kišnog vremena tijekom rezidencijalnog boravka umjetnica je bila spriječena istraživati na predviđenoj lokaciji, parku pored Doma mladih, te je rad preseljen na Malu scenu Doma mladih.

Autorica je iskoristila rezidencijalni boravak za preispitivanje umjetničke kreacije iz ekološke perspektive te prilagodbu koncepta zatvorenom prostoru.

Ovo je prvi samostalni projekt umjetnice Louise Wruck u suradnji s La Compagnie d’Elles i dramaturginjom Yaelle Antoine.

Više informacija o samom događaju se može pronaći na linku:
https://tinyurl.com/2d2c22hu


U nedjelju, 7.11.2021. na Maloj sceni Doma mladih će se održati dvije radionice - Hodanje na žici i Movement research sa umjetnicom i njenim kolegama. 

Radionica hodanja na žici je otvorena za sve koji žele isprobati ili proširiti svoje znanje o cirkuskoj disciplini hodanja na žici, a radionica Movement research radionica je pogodna za sve koji žele istraživati svoju izvedbenu disciplinu kroz razne koncepte istraživanja pokreta.

Prijaviti na radionice se može putem linka: 
https://tinyurl.com/n3ku7r4y

Više informacija o radionicama je dostupno na FB stranici na linku: 
https://tinyurl.com/4at95syw

Work in progress izvedba i radionice su dio cjelokupnog rezidencijalnog boravka umjetnika u organizaciji udruge Cirkus Kolektiv - udruge za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse.

Rezidencija se provodi u sklopu programa Collaboration laboratory for interdisciplinary practices, regionalnog partnerskog projekta u kojem sudjeluju organizacije Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse (Split), Cirkorama (Zagreb), Tuzla live (Tuzla, BIH) i Anazitites Theatrou (Thessaloniki, Grčka).

Program se provodi uz financijsku podršku Teatroskopa (South-Eastern European Network for Performing Arts), Zaklade kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i Acción Cultural Española AC/E.