Zabava zombija na Prokurativama

Povodom skorašnje premijere predstave “Kako preživjeti zombi apokalipsu” Gradsko kazalište mladih, uz pomoć Škole likovnih umjetnosti i Obrtničke škole Split, organiziralo je druženje i zabavu sa zombijima, u svijetu poznatu kao “Zombie walk”

Polaznici Odjela za modni dizajn Škole likovnih umjetnosti, pod vodstvom profesorice Suzane Budimir Biško, te kozmetičari iz Obrtničke škole, pod vodstvom profesorice Sandre Dragičević, u zombije su transformirali polaznike dramskih studija GKM-a i sve zainteresirane prolaznike.

Kazališna sezona GKM-a, u kojoj nas očekuje pet premijernih i devet repriznih naslova, započinje u petak, 25. rujna u 20h, premijernom izvedbom predstave “Kako preživjeti zombi apokalipsu” u režiji Maria Kovača.

U predstavi igraju Pere Eranović, Vanda Boban, Vinko Mihanović i Siniša Novković. Suradnik za scenski pokret je Boris Ivković poznatiji kao Bore Lee.

Sezonu 2015/16 obilježit će dinamika i zabava s ponekim ozbiljnim pitanjem. Od otkačenih znanstvenika i njihovih zombi karikatura u prvoj premijeri Kako preživjeti zombi apokalipsu odmorit ćemo se u vrckavoj komediji zabluda Kalmana Mesarića I u našem gradu. Božićne dane poklanjamo djeci uz novu, duhovitu verziju Kraljevne na zrnu graška. Nakon novogodišnjih praznika predstavljamo projekt pod naslovom Dica - predstavu ozbiljnijeg tona koja govori o mračnoj strani mladenačkih ljubavi. Početak toplih svibanjskih dana pozdravljamo mjuziklom Zoe, priči o djetinjstvu na obalama jadranskog otoka.

Ovogodišnjim predstavama dominiraju vedri tonovi i slavljenje života.

Željeli bismo pokazati kako vedrina ne znači i površnost i našim programom započeti dijalog sa svim naraštajima. - rekao je ravnatelj Gradskog kazališta mladih Belmondo Miliša.