Zagreb Film Festival u Splitu

Zagreb Film Festival stiže u Dom mladih!

12.11. u 20h u jedinstvenom ambijentu Amfiteatra Doma mladih premijerno se prikazuje francuska komedija ALICE I GRADONAČELNIK, film iz natjecateljskog programa ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala - i to paralelno sa održavanjem ZFF-a u Zagrebu!

Film prati Paula - ostarjelog ali oštroumnog gradonačelnika Lyona koji je nakon godina u političkoj areni zapao u egzistencijalnu krizu i više nema ni jednu originalnu zamisao. Kada iz Oxforda stigne mlada filozofkinja Alice kako bi se prijavila za radno mjesto koje više ne postoji, Paul u njoj vidi posljednju slamku spasa te joj nudi neobičan posao: naoružati ga svježim idejama. Film je dobitnik nagrade Europa Cinemas Label, najprestižnijeg priznanja u sekciji "15 dana autora" filmskog festivala u Cannesu.

Uz projekciju u Amfiteatru, u subotu 9.11. u 20h u Beton kinu zagrijavamo se za ZFF uz projekciju sjajnog islandskog filma OVNOVI. Ova crna komedija o dva brata koja se bave uzgojem ovaca i ne razgovaraju godinama, nagrađena je na više od 30 festivala diljem svijeta.

Ulaz na obe projekcije je besplatan, a aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno kojeg je sufinancirala Europska Unija kroz Europski socijalni fond.