Zatvaranje Festivala neobičnih obitelji s francuskom cirkuskom školom Piste d'Azur!

U organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, od 10. do 13. rujna 2020. na tri lokacije u Splitu održava se festival suvremenog cirkusa koji donosi šest predstava renomiranih umjetnika iz Francuske, Španjolske i Hrvatske!

Zbog pada s bicikle i zadobijenog potresa mozga cirkuske umjetnice Silvije Capell, otkazuje se današnja izvedba predstave „Homenaje“, a Festival zatvaraju studenti francuske cirkuske škole Piste d'Azur s predstavom „Nos“ na platou ispred Doma mladih u 21:30.

Skupina od dvanaest ljudi iz različitih mjesta, različitih priča i sudbina koji dijele jedinstveno razdoblje svog života: školovanje u cirkuskoj školi! Skupina mladih koji su se ponovno pronašli nakon što se svijet radikalno zaustavio. “Nos” je izjava njihovog najdubljeg uvjerenja: bez obzira na to što se u svijetu događa, na kraju će uvijek biti mjesta za zabavu!

Piste d’Azur je francuska cirkuska škola koju pohađaju mladi neafirmirani umjetnici s ciljem da se pripreme i uspješno apliciraju za daljnje školovanje na nekoj od cirkuskoj akademiji u Europi ili svijetu. Među studentima druge godine je i prva umjetnica iz Hrvatske Petra Najman.

Svi koji su kupili dnevnu ulaznicu za predstavu "Homenaje" povrat novca mogu izvršiti u festivalskom uredu ili zamijeniti kartu uz refundaciju za predstavu "Nos".  

Ulaznice za predstavu "Nos" prodavat će se na ulazu po cijeni od 30,00 kn sat vremena prije početka predstave. Broj mjesta je ograničen na 200 i rezervacija je moguća putem obrasca: mailto:https://forms.gle/Tb5gS44PhefDjif99

Festivalska ulaznica obuhvaća i ovu predstavu. Za sve koji imaju festivalsku ulaznicu već su rezervirana mjesta. 

Jučerašnji, treći dan Festivala, ponovno je zainteresirao splitsku publiku i predstave su izvedbene pred maksimalnim kapacitetom korona gledališta. 

U predivnom ambijentu Zlatnih vrata, katalonski umjetnik Joan Catala izveo je predstavu „Pelat“. Jedna od najpoznatijih predstava cirkuskog uličnog kazališta oduševila je publiku i slučajne prolaznike i pokazala kakve potencijale ima grad Split za korištenjem javnih površina za kulturni i umjetnički sadržaj, a ne samo turistički.  


Na Maloj sceni Doma mladih splitski dvojac Dora Komenda i Lucija Bužančić prezentirale su rad u nastajanju predstavu „Linija“. Jednosatni razgovor koji se poveo između publike i umjetnica govori o interesu publike za suvremeni cirkus i sudjelovanjem u kreativnim procesima…