Zatvoreno 58. Splitsko ljeto

U srijedu je svečano zatvoreno 58. Splitsko ljeto govorom Luke Brčića, zamjenika župana. Uvertira pred zatvaranje bio je mladi pijanist te pobjednik glasovitog pijanističkog natjecanja Robert Schumann u Zwickauu 2012. godine, Aljoša Jurinić. Višestruko je nagrađivan na državnim i međunarodnim natjecanjima za mlade pijanste. Tako su se na njegovom programu u prvom dijelu koncerta našle skladbe Roberta Schumanna i Josepha Haydena, a u drugom Franza Listza i Frederica Chopina.

Nagrade Judita već godinama dodjeljuje Slobodna Dalmacija, ujedno glavni medijiski pokrovitelj Splitskog ljeta.

Nagrada se uručuje za najbolja umjetnička postignuća u dramskom i glazbenom programu. Tako je ove godine za glazbeni program nagrada uručena Ansamblu Cantus, za koncert "Večer suvremenih splitskih autora" pod vodstvom maestra Šipuša. Odluka je donešena od strane glazbenog žirija čiji sastav čine prof. dr. Mirjana Siriščević, prodekanica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, prof. Vesna Alebić, ravnateljica Glazbene škole "Josip Hatze" i prof. Mirko Krstičević, predsjednik Splitskog društva za suvremenu glazbu.

Za nagradu su konkurirala tri izvrsna koncerta, a glavni kriterij zbog kojeg je nagrada dodjeljena Ansamblu jest prezentacija hrvatske suvremene glazbe. Na dramskom programu, razočaranje. Zbog nezadovaljavajućih kriterija i uvjeta te prebacivanja proznog diskursa u dramsku formu, koji ne unaprijeđuju kriterije Splitskog ljeta, Dramski sud je odlučio da nitko ne dobije nagradu.

Fotogaleriju pogledajte na našoj facebook stranici.