Zavirite u lipanjski program Doma mladih: predstave, izložbe, radionice, koncerti...

Prvi lipanjski vikend u Domu mladih donosi atraktivan program. U petak 2. lipnja u 20 sati u Amfiteatru će se održati kazališna predstava Pobuna Sold Out, u produkciji Kazališta Hotel Bulić. Riječ je o tekstu “Ljubavnice” Elfriede Jelinek, u režiji Senke Bulić i izvedbi Beti Lučić.

U subotu 3. lipnja glazbena poslastica na terasi Trokut Doma mladih. Program naziva Radio na krovu započinje u popodnevnim satima pa od 18 sati možete uživati u probranoj eklektičnoj glazbenoj selekciji KLFM kolektiva te pogledu na grad. Koncert Gracina je planiran za 20 sati, a nakon njega se zabava nastavlja uz KLFM kolektiv.

Osim koncerta u subotu možete pogledati i predstavu zanimljiva naziva Predstava koja nastaje koja je na programu u 19 sati na Maloj sceni. Privremeni kolektiv predstave čine izvođačice i koreografkinje koje u svojoj redovitoj svakodnevnoj praksi djeluju kao pokretačice i važni čimbenici lokalnih plesnih zajednica u kontekstu gradova u kojima djeluju diljem Hrvatske. Koreografija i izvedba: Koraljka Begović, Aleksandra Janeva Imfeld, Mia Kevo, Larisa Lipovac Navojec, Nives Soldičić, Melita Spahić Bezjak, Irma Unušić.

Noćni život prvog lipanjskog vikenda je naravno u klubu Kocka gdje u petak (2.6.) nastupaju TTM donoseći pravu ljetnu atmosferu, a u subotu (3.6.) je after party Split Pridea - Zvjerinjak. Za prajdovski Zvjerinjak čeka vas life act Zarkoffa uz podršku c_bastard collective i IGA_2b. Ukratko, bit će to rasplesana večer dark electra, dark wave, kinky techna i superior disca.

Radionica Točkanje pod vodstvom članica Nomadske plesne akademije Hrvatska, Koraljke Begović i Irme Unušić održat će se u nedjelju 4. lipnja, a namijenjena je izvedbenim umjetnicima, plesačima i svim zainteresiranima bez obzira na prethodno iskustvo.

Do kraja lipnja održat će se više radionica: radionica rasvjete (10. - 12.6.) pod vodstvom Tonća Gaćine, radionica kamere (14. - 16.6.) koju vodi Boris Poljak, radionica kukičanja Kukičaranje bakinih kvadratića (12. i 13.6.), radionica iz Ciklusa 3: Protok (17.6.) koja istražuje fasciju

s voditeljicom Natašom Pavlov, radionica svile za početnike (17. i 18.6.) pod vodstvom Ivane Vukušić iz Cirkus Kolektiva, radionica montaže (18. - 22.6.) koju će održati iskusni predavač, snimatelj i redatelj Dragan Đokić te edukacija Izazovi provedbe europskog stupa socijalnih prava u Splitsko-dalmatinskoj županiji (20.6.).

Uz to najavljena su i dva besplatna predavanja. U utorak 6. lipnja u 20 sati u Razredu će se održati predavanje Alfa i omega filmskog stvaralaštva kojim će vam predavač i filmski analitičar Erik Lončar razotkriti brojne skrivene informacije i tako omogućiti jasnije sagledavanje filmova, a onda i kvalitetnije iskustvo uživanja u njima. Drugo predavanje ovog mjeseca je 13. lipnja u 20 sati, također u Razredu, a držat će ga Ada Reić, magistra sociologije i seksualna savjetnica u edukaciji. Predavanje se bavi zabludama i pogrešnim shvaćanjima seksualnosti koje dovode do smetnji, nerealnih očekivanja, nezdravih odnosa, nefunkcioniranja.

Plato Doma mladih postao je tradicionalna lokacija kratkih programa Festivala Mediteranskog Filma Split pa ćete od 17. do 24. lipnja svakog dana u 21:30 h moći pogledati međunarodni natjecateljski program kratkometražnog filma i program Festivali u gostima u kojem domaći i međunarodni festivali partneri FMFS-a splitskoj publici donose izbor svojih nagrađivanih kratkih filmova.

Krajem mjeseca u Amfiteatru ne propustite audiovizualni projekt N O I S E. U subotu 24. lipnja u 21 h Bruna Matić kvintet predstavlja audiovizualnu suitu koja govori o buci kojom smo svakodnevno okruženi, te buci kao glavnom obilježju modernog života u gradu. Projekt je to mlade bubnjarke Brune Matić koja je autorica kompozicija, aranžmana, teksta i videa.

Ovo nikako nije cijeli program Doma mladih za lipanj. Izdvojit ćemo još i suvremenocirkusku izvedbu Jelena Vujović “Jedan sekund traje dugo” (14.6.), plesnu predstavu Boys boys boys (15.6.), prvi splitski Feniks Festival (18.6.) koji slavi i promiče mentalno i fizičko blagostanje kroz niz radionica i glazbenih nastupa uživo, predstavu George Orwell: Životinjska farma (20. i 21.6.), otvorenje izložbe Andreje Taraš: Promjenjivo stanje stvari (23.6.) te dvanaesto izdanje Smotre koja obuhvaća niz recentnih klupskih ostvarenja Kino kluba Split (30.6. i 1.7.).

Cijeli program je dostupan na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u radionicama.