Zboraši Marulića po 10. put zaredom najbolji u Hrvatskoj

Šufit IV. gimnazije "Marko Marulić" na Pazaru je iznjedrio mnoge glazbene talente, ali najveći uspjeh ipak pripada školskom zboru. Zboraši su se prošli vikend u Varaždinu natjecali s 35 najboljih školskih zborova i konkurenciju po 10. put zaredom ostavili daleko iza sebe.

Kao što se može vidjeti na njihovom Facebook-u, na 58. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži su osvojili 97 od maksimalnih 100 bodova nakon što su bili najbolje ocijenjen zbor u svim kategorijama i time sebi osigurali desetljeće dominacije.

Za ovaj zlatni jubilej zahvaljuju 191 pjevačici i pjevaču koji su dali svoj doprinos u posljednjih deset godina rada zbora, ali najveće pohvale ipak trebaju biti upućene njihovom osnivaču i voditelju, profesoru Tomislavu Veršiću, koji neumorno gimnazijalcima usađuje ljubav prema zborskoj glazbi.

Mješoviti pjevački zbor splitske IV. gimnazije „Marko Marulić“ je uljepšao i proslavu 10. obljetnice splitskog.portala u prosincu 2014., našim dragim prijateljima od srca čestitamo na ovom iznimno velikom uspjehu.