Ana Taslak brončana na europskom juniorskom prvenstvu

Drugog dana europskog juniorskog prvenstva u Latviji u Daugavpilsu do brončanog odličja stigla je još jedna članica splitskog Marjana, Ana Taslak u kategoriji do 55 kilograma. Splićanki je to treće odličje u posljednje tri godine na velikim natjecanjima. Kadetskom zlatu na europskom prvenstvu 2013. godine dodala je svjetsku kadetsku broncu u Baku 2014., a već prve godine juniorskog staža otišla je do polufinala i brončanog odličja. Ana je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je svladala Francuskinju Claru Millero 13:12, a u borbi za odličje bila sigurna protiv Španjolke Lidie Ruiz Fernandez rezultatom 11:4. Polufinalni ogled protiv kasnije prvakinje Europe Indre Craen otišao je na stranu Belgijke 9:21.

Drugog dana europskog prvenstva za juniore na tatami je izašlo još dvoje Marjanovaca i oboje su stigli do borbe za odličja. Marko Triva je u kategoriji do 63 kilograma slavio protiv Norvežanina Mikaela Berga 1:0 te protiv Bjelorusa Alija Radwana 6:5 da bi u borbi za odličje izgubio od reprezentativca Njemačke Jordanisa Konstantinidisa.

Kristina Čerina, juniorka do 68 kilograma, prošlogodišnja svjetska kadetska prvakinja stigla je pobjedom protiv Aleksandre Komarove 14:3 do borbe za medalju, ali ju je na putu za medalju tijesnim rezultatom 4:5 zaustavila Francuskinja Marie Paule Ble.