Ana Zaninović srebrna u Beogradu, a Marjan ukupno drugi u seniorima

Na jakom G1 turniru u Beogradu koji se boduje za odlazak na olimpijske igre, ali je i posljednji turnir uz grand prix u Manchesteru  koji se zbraja za odluku o putnicima na ovogodišnji finalni grand prix u Meksiku nastupilo je dosta hrvatskih klubova i reprezentativaca. Najbolji su bili predstavnici splitskog Marjana koji su u ukupnom poretku seniora zauzeli drugo mjesto, a u sveukupnom poretku seniora i seniorki  su završili na trećem mjestu.

U konkurenciji od 1400 natjecatelja još jednom je granice pomakla Ana Zaninović koja se borila još uvijek slomljene ruke nakon povrede koju je zaradila na drugom grand prixu u Turskoj, ali nemilosrdna borba za Rio ne dopušta toliko vremena za oporavak koliko bi sportašima trebalo. Članica splitskog Marjana je u kategoriji do 53 kilograma stigla do srebrnog odličja i šest izuzetno bitnih bodova u hvatanju završnog grand prixa.

U prvom kolu je pobijedila Bjeloruskinju Alinu Kryshnikovu 17:8, u drugom je bila bolja od Ruskinje Darije Volkove  15:7, a u polufinalu je nadvisila Francuskinju Sanu Akrimi sa visokih 16:5. Finale je na koncu izgubila od domaće predstavnice Dragane Gladović rezultatom 17:4.

Peti sa posljednjeg svjetskog prvenstva Lovre Brečić stigao je do brončanog odličja u kategoriji do 58 kilograma. Nakon visokih pobjeda 16:0 i 14:7 protiv Danca i Španjolca  u borbi za odličje meč  mu je predao Njemac Trolliet. Polufinale je Brečić izgubio na zlatni bod protiv Belgijanca Benseleha nakon što je prokockao vodstvo od 5:1 i dopustio da protivnik izjednači na 5:5 nekoliko sekundi prije kraja borbe.

Toni Kanaet je bio fenomenalan prve četiri borbe i s ukupnom razlikom bodova 44:7 ušao u finale turnira gdje je bolji od njega bio Španjolac Daniel Barrera rezulatom 3:6.

Tanja Rastović je u kategoriji do 57 kilograma osvojila brončano odličje, a Marjanovu kolekciju medalja jedinim hrvatskim muškim seniorskim zlatom zaključio je izvrsni Iranac Ahmad Mohammadi koji je na najbolji način dokazao da je veliko pojačanje za splitski taekwondo klub Marjan.

U kategoriji do 80 kilograma Ahmad je slavio protiv Grka 12:0, Norvežanina 10:7, Australca 6:3 i u finalu protiv domaćeg borca 4:2. Bez odličja je ostala Petra Matijašević koju je u četvrtfinalu zaustavila olimpijska pobjednica Milica Mandić tek na zlatni bod uzvrativši tako splićanki za poraz na posljednjem grand prix turniru u Samsunu.