Argentina iz Solina osvojila 5. Turnir na male branke "Split 3"

Caffe bar Argentina iz Solina pobjednik je petog izdanja Turnira na male branke "Split 3" nakon što je u finalu svladao Garažu Pujanke boljim izvođenjem penala. Poslije 30 minuta igre na terenu u Getaldićevoj 35 poviše "Vile Velebita" nije bilo golova, a u penalima su Miro Grubišić i Armando Kajfeš preciznim udarcima donijeli pobjedu Argentini.

Za pobjedničku momčad nastupili su: Dino Doljanin, Goran Duvnjak, Armando Kajfeš, Dražen Čavar, Denis Lukin, Zdravko Marković i Miro Grubišić. Argentina je tako na tronu naslijedila Pekaru Vučević, koja je ove godine neočekivano ispala već u prvom kolu (poraz 2:0 od Divaca). Na putu do finala "argentinci" su porazili Gora Tours 2:1, Vrličane 7:3, U.O. Baregel 5:2, Triba vratit Štimca 2:1 i u polufinalu Nije bitno 2:0.

Garaža je pak do finala izbacila Zabušante 6:0, Torcidu Bačvice 6:2, Nula promila 2:1, Baru i plaćenike 1:0 i Žnjvžnji 3:0. Garaža Pujanke lani je osvojila treće mjesto, ove godine drugo. Ako nastave uzlaznom putanjom, dogodine im "ne gine" prvo mjesto.

U dvoboju za treće mjesto Žnjvžnji je porazio Nije bitno 3:2 (Juginović 2, Kovač; Martinac, Musinov). Taj je susret bio prvi posljednjeg dana turnira. Nakon njega, a uoči finala, odigran je revijalni susret nogometašica ŽNK Marjan iz Splita pod vodstvom Gordana Kecojevića.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Petar Juginović iz momčadi Žnjvžnji koji je u dvoboju za treće mjesto zabio dva gola. Uz pehar i medalje, prvim trima momčadima pripale su i novčane nagrade. Tako je u Caffe bar Argentina otišlo 5.000 kuna, Garaži Pujanke 3.000, a Žnjvžnji 1.000 kuna.

Organizatori (Duje Biuk, Hrvoje Šerić i Matija Cota) zahvaljuju svim sponzorima i pokroviteljima koji su pomogli omogućiti ovaj turnir, a nisu zaboravili ni suce (Ante Klepić i Dino Doljanin). Tako je uspješno spušten zastor na turnir koji je ove godine pohodilo preko 400 igrača u 64 momčadi. Turnir je trajao od 28. srpnja do 17. kolovoza, a organizatori se nadaju kako će sljedeće godine odaziv biti još veći.

FOTO: Roko Biuk i Ante Živković Puco