Barakude osvojile broncu na Europskom prvenstvu

Hrvatska nakon osam godina ponovo odnosi medalju s Europskog prvenstva. U borbi za broncu uvjerljivo je svladala Italiju rezultatom 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2).

- Čestitam igračima i stožeru, ovo je veliki rezultat bez obzira na to što nismo osvojili zlato, no ne može uvijek biti zlato. Bitno je da imamo kontinuitet ostvarivanja velikih rezultata i naravno nećemo stati niti na ovome. Nema žalbe za polufinalom, desilo se što se desilo, taj tren nismo imali dovoljno snage i koncentracije protiv tako fantastičnog protivnika. Reprezentaciju Srbije iznimno respektiram, no znam i da ih možemo dobiti. Prije ove utakmice pobijedili smo ih tri puta za redom, pobijediti ćemo ih ponovo. Ovoga puta su oni bili bolji, ja im čestitam od srca i želim im svu sreću u finalu. Mislim da smo odigrali jedan fantastičan turnir s 5 glatkih pobjeda i jednim porazom, dok su naše ponašanje, borbenost igrača u bazenu i način na koji su predstavljali našu državu nešto na što svi moramo biti ponosni. Ja sam iznimno ponosan na njihovu izvedbu i ovaj veliki rezultat.  – rekao je Ivica Tucak, izbornik.

Najbolji strijelac među hrvatskom reprezentacijom bio je Loren Fatović s tri postignuta pogotka, potom Bušlje i Lončar dva te Joković, Buljubašić i Garcia po jedan gol.

- Bilo je teško vratiti se nakon poraza u polufinalu ali odlučili smo da moramo uzeti tu medalju. Cijelo ljeto smo se pripremali i radili za to, ovo je bila jedna od najtežih sezona. I eto, uspjeli smo, sretni se vraćamo u Hrvatsku. – zaključio je Loren Fatović.

Odličan je bio i Marko Bijač na golu, koji je danas zabilježio čak osam obrana.

- Zaustavili smo njihov pokušaj da se vrate nazad u utakmicu, igrali smireno, Bijač je opet bio izvrstan, vrhunski brani cijeli turnir pa tako i ovu utakmicu. Ljevaci su proigrali, Lončar je bio odličan kao i Vrlić, sve odlično, svi segmenti. – prokomentirao je Ante Vukičević.

- Presudilo je naše srce, želja, ali i kvaliteta. Ovo je bila strašno teška utakmica, energetski na maksimumu. Ali borba za medalju zaslužuje upravo to. – rekao je Anđelo Šetka.

- Mislim da je ovo jedno prekrasno postignuće. Cjelokupni turnir, počevši od četvrtfinala kada smo se vratili iz situacije u kojoj smo gubili, pa i polufinala protiv Srbije u kojem smo također pokazali tu želju, ali nažalost falilo je malo mirnoće. Ali danas evo, i nakon tog poraza u polufinalu, uspjeli smo ponovo skupiti glave i završiti turnir na najbolji mogući način. Mi smo Svjetski prvaci, pobjednici Europa kupa i kada smo dolazili naravno da smo ciljali na zlato. Ali svaka medalja je zlatna na ovako velikom natjecanju tako da idemo doma ponosni i sretni. – zaključio je Ivan Buljubašić.