Bruna Vuletić europska juniorska prvakinja

Članica splitskog Marjana, Bruna Vuletić osvojila je naslov europske juniorske prvakinje u Latviji u Daugavpilsu. Bruna je na tatami izašla već prvog dana smotre najboljih europljana i upisala četiri pobjede s ukupnom razlikom poena 29:9. U kategoriji do 52 kilograma Bruna je slavila protiv Grkinje Tirologou rezultatom 8:3, u drugom je svladala Srpkinju Vanju Stanković 13:5, a u polufinalu je bila bolja od Španjolke Tanie Garcie Romero sa 3:1. U finalu Bruna ništa nije prepustila slučaju te je sa sigurnih 5:0 pobijedila Talijanku Francescu Radaelli. 

Bruna je 2013. godine odnijela naslov europske kadetske prvakinje, 2014. godine se izborila za nastup u juniorskoj reprezentaciji na svjetskom prvenstvu, ali odlukom izbornice na put nisu otputovale predstavnice svih kategorija tako da je ostala uskraćena za nastup na svjetskom. Ustrajnim radom članica Marjana se i ove godine na tri kriterijska turnira izborila za ulazak u nacionalni tim te taj poziv još jednom opravdala svojim novim zlatom.

Dodajmo i da je ovo 37 odličje članova splitskog Marjana na svjetskim i europskim prvenstvima te olimpijskim igrama u posljednjih osam godina.

 

  1. KOLO                    BRUNA VULETIĆ – TIROLOGOU CHRISTIANA, GRČKA                    8:3
  2. KOLO                    BRUNA VULETIĆ – VANJA STANKOVIĆ, SRBIJA                              13:5
  3. POLUFINALE     BRUNA VULETIĆ – TANIA GARCIA ROMERO, ŠPANJOLSKA         3:1
  4. FINALE                 BRUNA VULETIĆ – RADAELLI FRANCESCA, ITALIJA                          5:0