Članovi su na račun Hajduka od 2011. godine uplatili 16,5 milijuna kuna

Jučer je održana redovna novogodišnja konferencija za medije Našeg Hajduka. Predsjednik Toni Baletić, tajnik Luka Domikulić i član Upravnog odbora Miro Živković osvrnuli su se na 2019. godinu, a najavili su i planove za 2020. godinu.

- Godina koja je iza nas je bila izazovna, za Hajduk je to bila godina puna promjena i zato se nadamo da će 2020. godina biti godina stabilnosti i koja će donijet veće zadovoljstvo svih navijača Hajduka. Za Naš Hajduk 2019. godina je bila izazovna u smislu očuvanja broja članova, a kao što znate neki su predviđali da će se u ovoj godini dogoditi značajan pad, ali 2019. godina završena je s preko 31 000 članova, kazao je Luka Domikulić.

Nastavno na temu članstva nadovezao se i predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

- Članstvo je osnova funkcioniranja socios modela, a i članovi su ti koji su bili dio Hajduka od 1911. pa sve do danas. Osim navijanjem i slavljenjem sportskih uspjeha našeg velikog kluba, članovi su sudjelovali i na obnovi Starog placa i izgradnji Poljuda i zato nam je iznimno drago što će članarine od ove godine odlukom kluba ići za izgradnju kampa. Naglasio bih i da je u protekloj godini na račun Hajduka uplaćeno 2,6 milijuna kuna, a od 2011. do danas ukupno je uplaćeno 16,6 milijuna kuna što članove svrstava u jedne od najvećih sponzora kluba, kazao je Baletić.

Iako je Hajduk godinama u vrhu po pitanju broja članova u Hrvatskoj, zanimljivo je vidjeti kako Hajduk po tom pitanju kotira u inozemstvu.

- S brojem od 31 000 članova ušli smo u top 10 klubova njemačke Bundeslige, i to je veliki uspjeh i zato želim zahvaliti svim Društvima prijatelja Hajduka, Torcidi, ali i našim volonterima koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje Hajduku, dodao je Baletić.

Tema suvlasničke uloge od velike je važnosti za Naš Hajduk, a u protekloj godini toj temi se posvetilo mnogo truda.

- Članovi su ujedno i suvlasnici kluba, a mi smo njihovi predstavnici. Tu ulogu doživljavamo ozbiljno i pridajemo joj dosta značaja. Upravo zbog toga smo u prvom dijelu godine odradili niz sastanaka sa stručnjacima iz poslovnog svijeta i akademske zajednice, a organizirali smo i okrugli stol na temu uloge Našeg Hajduka kao suvlasnika. To je ujedno i način našeg djelovanja – dijalog i javna rasprava o modelu i budućnosti Hajduka, kazao je Miro Živković.

Uskoro se očekuje i otvaranje parka Za sva vrimena koji je kruna projekta otkupa dionica, a Luka Domikulić je iznio podatke o trenutno prikupljenom iznosu donacija.

- Iako je 2019. godina bila izazovna, ovaj projekt je pokazao da ljubav prema Hajduku nema granica. U protekloj godini navijači su donirali 3.550,000 kn. Ovaj broj je rezultat rada svih naših volontera, voditelja projekta otkupa i velikog broja Društva prijatelja Hajduka, a u protekloj godini projektu je priključeno preko 800 novih donatora. Ukupni iznos koji je otplaćen od početka projekta je 11.208,000 kn i smatramo da su ovo jako velike brojke koje se u javnosti često podcjenjuju, kazao je Domikulić.