Dan otvorenih vrata HPD Mosor

Ove srijede 24. rujna 2014. u povodu proslave 140. obljetnice organiziranog hrvatskog planinarstva, HPD "Mosor" organizira Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane. Očekuju vas prezentacije, izložba, interaktivna igra, predavanje...

Vrata Društva u Sinovčićevoj 2 će se otvoriti od 10:00h, pa će te tijekom dana biti u mogućnosti upoznati se s aktivnostima Društva, a posebice vezano uz brojne škole i tečajeve koje HPD Mosor organizira, počevši od općih planinarskih, pa do specijalističkih poput alpinističke, sportsko-penjačke i speleološke.

Također ćete moći pogledati izložbu fotografija eminentnog speleologa Marina Gluševića koji će Vas svojim objektivom povesti u čudesan svijet krškog podzemlja, ali i zaigrati interaktivnu igru "Poznavanje planina" u kojoj će te saznati koliko poznajte planine, ali i naučiti nešto novo. Stanica planinarskih vodiča Split će predstaviti svoj rad kojim se postiže maksimalna sigurnost svakog izletnika u organiziranim grupama koje vode visoko školovani planinarski vodiči.

Navečer, s početkom od 20:30h za sve zainteresirane će se održati predavanje "Monte Rosa, planina ledenjaka" s projekcijom fotografija nastalih tijekom ovogodišnje Mosoraške ture na Peninske Alpe i uspona na jedan od najviših europskih vrhova.

 

Dođite i otkrijte zašto je "Mosor" najbrže rastuća planinarska zajednica u Hrvatskoj!