Danas na Starom placu Nada protiv Sinja

3. kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam prvi ovogodišnji susret dalmatinskih prvoligaša.  Nada ugošćuje momčad Sinja, ove subote 28.rujna s početkom u 15 sati na igralištu RK Nada, legendarnom Starom placu, koji je ispratio tolike prvake države u ragbiju. 
Nadini mladići koji pod vodstvom Allblacks-a Marty Berry, novozelandskog stručnjaka, obećavaju pružiti dostojan otpor te vjeruju da imaju igru kojom mogu srušiti Sinj u Splitu. U odnosu na prošlu godinu momčadi nedostaje podosta igrača poput reprezentativaca Korduna, Perića, Dodoje, Svaguše, Perlaina, Antića te mladih Geets i Marinovića koji je uz studij medicine odlučio karijeru nastaviti u zagrebačkoj Mladosti.

U sastavu Nade ove jeseni ima i dosta novih lica. U momčad se nakon više godina pauze vratio Duje Grubišić te Dino Kodžić koji je prošlih sezona nastupao i u Švedskoj. Pojačanja su i Christian Lopez, mladi australac koji igra na poziciji otvarača i ovu godinu namjerava provesti u Splitu te Samuel Viskovich, novozelanđanin hrvatskih korijena koji trenutačno živi u Makarskoj, a koji može pokrivati više pozicija u skupu. Prošle subote u pobjedi 41:12 protiv RK Ljubljane debitirali su još i mladi Marović i Jurić kojega zbog ozljede ove subote neće biti u sastavu. Za sastav Nade zbog ozljeda još ne konkuriraju Ivan Jelavić-Mitrović i junior Andro Bašić. Kapetan splićana Domagoj Plazibat na ovu utakmicu gleda kao izazov kojeg njegova momčad rado prihvaća kako bi se približili konačnom cilju te poziva sve ljubitelje splitskog sporta, a poglavito one koje vole igru s jajolikom loptom da dođu na Stari Plac i uživaju u dalmatinskom derbiju.

FOTO: Maja Prgomet