Dina Levačić postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina u duljini od 34 km

3. kolovoza 2017. članica KDP-a Split, Dina Levačić je postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina u duljini od 34 km.

Plivalo se od otoka Catalina do Los Angelesa. Start je bio u noći, u 23:00h po lokalnom vremenu. Dina je ušla u cilj nakon 9:47:53  koji je bio na plaži ispod Trump national Golf centra.  U cilju su je dočekali Hrvati iz San Pedra, predvođeni obitelji Jill i Gorana Babajko, porijeklom sa otoka Ista.

 

Ući u more u noći, dok doslovno na par metara oko vas prolaze morski lavovi, nije bilo lako. Isto tako, nekoliko puta su uz i oko Dine plivali mnogobrojni dupini, simpatični inače, ali kada ih vidite uz sebe u moru ili ne vidite jer je noć - nije jednostavno.

Svejedno, Dina je uspješno savladala ovaj izazov na Tihom oceanu i time odradila drugi dio projekta Trostruka kruna.

Nakon oplivanog Manhattana u lipnju, kanala Catalina u kolovozu, slijedi završni čin ove trilogije, Engleski kanal ili kako je u nas popularnije La Manche u rujnu, kao prva žena iz Hrvatske. Time bi postala prva osoba iz Hrvatske koja ima ovu prestižnu titulu u svijetu daljinskog plivanja i 6. osoba u svijetu koja je ovo napravila unutar 90 dana.