Fantastičan rezultat Matee Jelić i Brune Vuletić na G2 turniru u Maroku

I dok je dio mlađih članova taekwondo kluba Marjan nastupio na seniorskom prvenstvu Hrvatske ostatak ekipe, točnije 15-ak ponajboljih razasuto je na nekoliko frontova. Fantastičan rezultat ostvarile su na President cupu u Maroku Bruna Vuletić i Matea Jelić gdje su do zlata na G2 turniru i 20 bodova na olimpijskim rang listama stigle  uz sedam pobjeda među kojima su pale osvajačice svjetskih i olimpijskih odličja iz Londona i Pekinga.

Fenomenalna je bila Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma koja je na putu do zlata upisala tri pobjede uz razliku poena 43:11. Nakon što je bila slobodna u prvom kolu i u drugom pobjedila Njemicu Koerdnl 23:3 u polufinalu i finalu su stigli veliki izazovi. Amerikanku Paige Mcperson, srebrnu sa posljednjeg svjetskog prvenstva u Mujuu te brončanu sa olimpijskih igara u Londonu i sa svjetskog prvenstva u Chelyabinsku Matea je pobjedila s visokih 11:2. Finalna borba bila je prava ljepotica jer je u toj borbi Jelić pokazala da je spremna za velike stvari. Pobjeda 9:6 protiv aktualne svjetske prvakinje i brončane olimpijke iz Rija Ruth Gbagbi rezultat je vrijedan divljenja. Nakon ovog velikog zlata Matea može manje žaliti što je propustila prvenstvo Hrvatske baš kao i Bruna Vuletić koja je u kategoriji do 57 kilograma odnijela zlatno odličje sa četiri pobjede sa 78:26. Bruna je pri tome u finalu deklasirala Britanku Mcneish 42:10 te s novih 20 bodova napredovala prema ulasku u 10 najboljih na svjetskim rang listama.... a tek je četvrti srednje.

Dodajmo da su seniorsko prvenstvo Hrvatske propustili još neki najbolji članovi poput Nikite Glasnović, Lovre Brečića, Tonija Kanaeta, Ivane Babić, ali i Ane i Lucije Znainović koje su se vratile treninzima nakon poroda. Marjan bi ove godine na seniorskom prvenstvu imao i pregršt mladih nadolazećih članova, ali je njih čak šest krenulo na svjetsko juniorsko prvenstvo odnosno kvalifikacije za olimpijske igre mladih. Čak šest sportaša Marjana izborilo je nakon tri kriterijska turnira nastup na prvenstvu svijeta u Tunisu, Paula Antunović, Lena Stojković, Lucija Domić, Klara Kovač, Paško Božić i Marin Šavija dok će troje od njih dobiti priliku na olimpijskim kvalifikacijama, Domć, Stojković i Božić.