Filip Jurišić, najperspektivniji jedriličar mlađe generacije, dobio je svoje mjesto u Muzeju sporta

 

Nakon još jedne uspješne jedriličarske sezone, Filip Jurišić, jedriličar JK Mornar i službeno je dobio svoje mjesto u Muzeju sporta. Muzej sporta pokrenut je 2000. godine s ciljem odavanja priznanja sportašima koji su promicali slavu splitskog sporta u svijetu. Najveći projekt Muzeja sporta je Kuća slave splitskog sporta osnovana 2007. godine u koju su do danas primljena 24 vrhunska splitska sportaša.

Filip Jurišić, 29-godišnji Hvaranin, osvajao je brojne medalje na juniorskim, hrvatskim, evropskim i svjetskim prvenstvima i kupovima. Obzirom na rezultate, može se reći da je 2021. za Filipa bila više nego uspješna. Osvajanjem bronce na Svjetskom kupu u Medembliku (Nizozemska) i srebra po iznimno teškim uvjetima na moru na Europskom prvenstvu olimpijske klase ILCA 7 u Varni (Bugarska), Filip se približio najboljim hrvatskim jedriličarima. Njegova iznimna energija i trud koji ulaže u jedrenje od malih nogu doveli su ga do visoko postavljenih ciljeva u svijetu jedrenja. Iduće tri godine primarno će se pripremati za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Idejni tvorac Muzeja sporta i Kuće slave splitskog sporta, novinar Zdravko Reić, ovom prilikom je rekao: “Jako nam je drago i čast nam je što je Filip svoju prvu veliku medalju s Evropskog prvenstva odlučio dati na čuvanje budućem Muzeju sporta i što će njegov pojas, medalja i ostali artefakti krasiti vitrine Kuće slave splitskog sporta.“

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti među najvećim imenima splitskog sporta. Iako sam već u pripremama za jedriličarsku sezonu 2022., upravo sam se vratio s priprema na Cipru, moram priznati da mi je posebno drago što sam dobio svoje mjesto u Muzeju sporta za  kraj 2021., za mene najuspješnije godine moje jedriličarske karijere. “, rekao je Filip Jurišić ne skrivajući zadovoljstvo i ovim uspjehom.