Hajdučka obitelj iz Dubrovnika zaokružila svoju priču

 

Jelena Mrčela, vlasnica tvrtke Dalmatia Aeterna, progovorila je o Hajduku, uspomenama vezanima uz utakmice, projektu otkupa dionica te kako je ime njene tvrtke završilo u Parku „Za sva vrimena“.

U cijeloj njenoj obitelji svi su veliki navijači, a svoju pripadnost i povezanost s gradom pod Marjanom njeguju kroz 11 godina aktivnog članstva. Iako ne žive u Splitu, već na samom jugu u Dubrovniku, priliku za odlazak na Poljud ne propuštaju.

Prije projekta otkupa dionica obitelj Mrčela ima i zanimljivu priču o dionicama Hajduka.

–  Ideja je bila da nas šest članova obitelji ima dionicu uokvirenu na zidu. Međutim, zbog administrativnih razloga i posla moga supruga nije bilo moguće da svi potpišemo pa su tako naša djeca, Duje i Nera dobili dvije dionice „na zidu“ koje su ustvari vrijede za tri. I to je jedna od životnih situacija za koju mi je suprug rekao da mi nikada neće oprostiti, započela je priču Jelena.

Sa šest imena sudjelovali su u akciji, „Ili jesmo, ili nismo“ pa je tako cijela obitelj imala priliku ponosno obući prigodni navijački dres. Uz Jelenu, među tisućama vjernih navijača na dresu našlo se i ime njenog pokojnog svekra te Nikole, Ivanke, Ernesta, sina Duje i kćerke Nere.

– Uz Hajduk smo svakodnevno, uz njega smo i kad je dobro i kad je loše, i kad gube i kad tuku te na svaki mogući način nastojimo pomoći kada je to potrebno, nastavlja svoju priču pripadnosti Hajduku Jelena.

Sinu su kao dodatnu povezanost i ljubav prema Hajduku i Splitu ime dali Duje po zaštitniku grada u kojem sada i studira, a na pitanje ima li ime na dresu s vremenom i veće značenje za vašu djecu odgovara kako je sve s vremenom dobilo veće značenje te kako postaju stariji su sve više svjesni svega toga.

Uz imena na dresu obitelj Mrčela upisala je i ime svoje tvrtke u Park.

– Tvrtka se zove Dalmatia Aeterna. Turistička je agencija vezana opet za Dalmaciju. Financijski nam je bilo previše dati iznos za svih šest imena, a uvijek smo se poistovjećivali da je to obiteljski pa da kao obitelj moramo biti uključeni u cijeli projekt. Odlučili smo se ipak za mogućnost da sama tvrtka bude donator. Vezana je za Dalmaciju te ona u Parku sad predstavlja našu obitelj, predstavila je ukratko Jelena novo pojačanje među pravnim osobama.

Cijeloj obitelji kao i Jeleni iznimno je drago te su svi izrazito ponosni što su i taj dio vezali za Hajduk. A za sam kraj Jelena je poručila kako se nada da će njihova obiteljska priča potaknuti druge tvrtke i navijače da se uključe u projekte koji direktno pomažu Hajduku te da će kada više ljudi bude uključeno klub biti sve uspješniji.

Želja cijele hajdučke obitelji je kao i želja Jelenine obitelji. A dok je ovakvih ljudi, iskrenih i ponosnih navijača ne treba se bojati za budućnost jer Hajduk uistinu nose navijači. Kako prije, tako i sada i „Za sva vrimena“.

Podsjećamo, bliži se i nova svečanost dodjele zahvala donatorima, a svoje mjesto na njoj možete osigurati do sutra navečer na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.

Projekt Za sva vrimena trenutno broji gotovo 5000 donatora koji su zajednički donirali gotovo 20 milijuna kuna. Od njih 5000, gotovo 1400 već je pronašlo svoje mjesto u Parku, među kojima je i tvrtka Dalmatia Aeterna.