Hajduk se bez pobjede vraća kući

Nogometaši Hajduka završili su dvotjedne pripreme u Sloveniji bez ijedne pobjede u pet prijateljskih susreta. U onom posljednjem prije povratka u Split odigrali su 1:1 s ruskim prvoligašem Rubinom iz Kazana. U susretu odigranom u Kranju Splićani su pružili dobru igru, ali ih je efikasnost ponovno izdala. Nije išlo čak ni s bijele točke - opet je neprecizan bio Filip Bradarić. Devetoplasirana momčad ruskog prvenstva prošle sezone na odmor je otišla s prednošću, no pogodak raspoloženog Mije Caktaša početkom nastavka ipak je Bile spasio poraza.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu te je zaprijetio udarcima Caktaša i Gotala. S druge strane, opasan je bio bivši Hajdukovac Marko Livaja, koji je zatresao vanjski dio mreže. U 31. minuti Livaja je pucao glavom, a Stipica obranio. Bila je to najava Rubinova pogotka koji je stigao u 33. minuti. Precizan je bio Marko Dević. Samo dvije minute kasnije Hajduk je imao priliku izjednačiti s bijele točke, no udarac Bradarića obranio je Rubinov vratar Nesterenko. Na odbijanac je natrčao Kouassi i pucao preko gola.

U 51. minuti Hajduk je zasluženo izjednačio pogotkom Caktaša s ruba kaznenog prostora. Isti je igrač nedugo zatim bio blizu drugog pogotka, no vrlo dobri vratar Nesterenko obranio je njegov pokušaj. Do kraja su i jedni i drugi imali nekoliko poluprilika, no rezultat se više nije mijenjao.

Momčad Igora Tudora tako se u grad pod Marjanom vraća s učinkom od tri remija i dva poraza uz gol-razliku 3:8. Osim s Rubinom, remizirali su s Metalurgom iz Zaporožja (0:0) i s Domžalama (2:2), a poraženi su od Rabotničkog (2:0) i Kubana (3:0). Na papiru ne izgleda dobro, no dojam je da su Hajdukove igre bile bolje nego što to rezultati pokazuju, pogotovo protiv ruskih suparnika Kubana i Rubina. Tudoru ostaje nada da će efikasnost doseći pravu razinu na vrijeme, a to znači u okršajima Europske lige te, naravno, u MAXtv Prvoj ligi.

Službenu premijeru Bili bi trebali imati 17. srpnja u Irskoj protiv Dundalka u sklopu drugog pretkola Europske lige. Da bi se to dogodilo, Irci sutra (četvrtak) trebaju sačuvati prednost od 2:0 iz prvog susreta s luksemburškim Jeunesse Eschom. Nakon toga, u nedjelju 20. srpnja, Hajduk na Poljudu u prvom kolu domaćeg prvenstva dočekuje Istru.

 

Prijateljska utakmica, Rubin Kazan - Hajduk 1:1 (Dević 33'/ Caktaš 51')

Kranj, Športni center

Rubin Kazan: Nesterenko, Kuzmin, Nabiulin, Burlak, Diakhite, Kisljak, Karadeniz, Sobolev, Mogilejec, Livaja, Dević

Hajduk: Stipica, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Caktaš, Bradarić (od 46. Vlašić), Sušić (od 46. Anđelković), Kouassi (od 75. Jo), Maglica (od 75. Bencun), Gotal