Hajduk se plasirao u 3. pretkolo Europske lige i igrat će pred praznim Poljudom

LEVSKI - HAJDUK 1-2
Strijelci: 1-0 Bus (69), 1-1 Ohandza (80), 1-2 Erceg (86)
Utakmica se igrala bez gledatelja na stadionu Georgi Asparuhov sudio je Pakabyuk iz Turske. 
LEVSKI: Mitrev, Goranov, Pirgov, Jablonski, Cvetković, Rosu (Borimirov, 83), Panajotov (Adenisi, 46), Narh (Bus, 57), Gomez, Prochazka, Mapuku.
HAJDUK: Stipica; Tudor, Nižić, Lopez, Memolla - Savvas, Hamza (Kožulj, 84), Radošević - Vlašić (Ohandza, 78)- Futacs, Erceg (Said, 87)

Hajduk je sinoć pobijedio Levski u uzvratu u Sofiji s 2:1 nakon što je slavio i u prvom susretu (1:0).Pogotke su za Hajduk postigli Frank Ohandza (80) i Ante Erceg (86), dok je strijelac za Bugare bio Sergiu Bus (69).

U 3. pretkolu Hajduk čeka danski Brøndby. Prva utakmica je idućeg četvrtka u Kopenhagenu, a uzvrat 3. kolovoza na Poljudu. 

Neposredno prije utakmice Levski - Hajduk 1:2 uprava HNK Hajduk je zaprimila odluku UEFA-e po kojoj je Hajduk kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja. Hajduk je kažnjen i novčanim iznosom od 55.000 eura.

Razlog zbog kojeg se UEFA odlučila kazniti Hajduk utakmicom pred praznim tribinama je rasističko skandiranje domaćih navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju. Zbog istog razloga klub je kažnjen s 50.000 eura, a zbog ubacivanja raznih predmeta u teren s dodatnih 5.000 eura.

Uefa odluku temelji na prijavi FARE-a, a Hajduk će se na odluku žaliti. Bitno je napomenuti da je klub od strane delegata i UEFA-inog povjerenika za sigurnost pohvaljen za organizaciju utakmice visokog rizika koja je zbog odigravanja u Dugopolju bila iznimno zahtjevna.

 

Više informacja potražite na hajduk.hr.