Hrvatska protiv Slovenije na Starom placu

 

Nakon skoro dvogodišnje stanke, zbog epidemioloških razloga, hrvatska ragbi reprezentacija u okviru Prvenstva Europe  skupina 1 Jug odigrat će u subotu 6. studenog u 14 h na Starom placu u Splitu službeni susret protiv reprezentacije Slovenije. U europskoj skupini 1 Jug u sezoni 2021/2022 pored Hrvatske i Slovenije natječu se još reprezentacije Cipra, Izraela i Malte. Unutar naše skupine dosad je odigran samo jedan susret između Slovenije i Malte 31.10 2021. u Ljubljani. Malta je pobijedila  rezultatom 24:10.

Prije obustave natjecanja u proljeće 2020. hrvatska reprezentacija bila je  vrlo uspješna, nanizala je 6 pobjeda uz jedan neodlučan rezultat. Posljednju utakmicu u okviru Prvenstva Europe naša reprezentacija je odigrala 19.10.2019. na Cipru kad je pobijedila istoimenu reprezentaciju rezultatom 25:20. Nakon toga naša reprezentacija je odigrala samo jedan prijateljski susret i to 16.svibnja ove godine kad je u Sinju Hrvatska svladala Češku rezultatom 36:24.

Za susret protiv Slovenije naša reprezentacija se okupila u Splitu u srijedu 3. studenog. Na  trodnevni mini ciklus priprema pozvano je preko 30 igrača od kojih će 23 nastupiti  u subotu protiv izabrane momčadi Slovenije. Pored igrača koji igraju u hrvatskim klubovima u nacionalnom prvenstvu za Hrvatsku će ovaj put nastupiti Filip Perica  i Alexander Bibić  koji igraju u Francuskoj odnosno u UK.  

U hrvatskom taboru  vlada optimizam i svi igrači željno iščekuju početak susreta u subotu i nastavak natjecanja u okviru Prvenstva Europe. Budući će na Starom placu biti ograničen broj gledatelja ljubitelji ragbija mogu susret pratiti putem prijenosa uživo na poveznici: https://www.rugbyeurope.eu/rugby-europe-live/  na stranicama europske ragbijaške  federacije Rugby Europe.  Susret će suditi  Benjamin LOADER iz Austrije a funkciju delegata obavljat će Sebastien COTTREAU iz  Švicarske.

Hrvatski izbornik Anthony Posa i njegov kolega  iz Slovenije Tihomir Janković za subotnji susret prijavili su slijedeće momčadi: 

Hrvatska: Miljak, Brečić, Perlain, Bibić, Brčić-Sušak, Perić, Rešković, Čorić, Lerotić, Jurišić, Pavlović, Perica, Grčić, Vlašić, Do. Plazibat, T. Fišić, Kordun, Munivrana, Jurčević, Galić, D. Fišić, Du. Plazibat, Dominko.

Slovenija: Rman, Pilko, Šercer, Gobec, Sajevic, Železnik, Puš, Magušar, Burnik, F. Matevž, Mihelič, Rezelj, Hribovšek, Okič, Medved, Jamnik, Fogec., Lazič, Z. Matevž, Nigerl