Istra do boda s gotovo svim igračima iza lopte

Drugo kolo MAXtv Prve lige zaključeno je remijem između Splita i Istre 1961 (1:1). Oba su pogotka postignuta u završnici susreta - Bilić je doveo domaće u vodstvo realiziravši najstrožu kaznu u 76. minuti, da bi Blagojević u 84. dalekometnim udarcem donio bod svojoj momčadi.

Istra se u Parku mladeži postavila baš kao u prvom kolu na Poljudu protiv Hajduka. Branili su se s gotovo svim igračima iza lopte, Splitu su prepustili posjed te su svoju šansu tražili kroz kontranapade. Igralo se uglavnom na polovici Puljana, koji su se dobro branili pa Split nije baš dolazio u puno prilika za pogodak. Probao je iz slobodnog udarca Bilić (Brkić obranio), a mrežu nije pogodio ni Roce. Nakon pola sata počeli su i gosti prijetiti. Prvo je Vukman testirao Vukovića udarcem izdaleka, a onda je u 38. Blagojević zdrmao gredu šutom s preko 25 metara.

Na odmor se tako otišlo bez golova, a početkom drugog Split je dvaput zaprijetio preko Bilića. U 66. najbolja šansa Splita do tog trenutka. Rog je pogodio stativu, a odbijenu loptu Erceg iz izgledne situacije nije uspio proslijediti u mrežu. No, u 76. minuti Split je poveo. Vukman je u kaznenom prostoru srušio Rugaševića i sudac Vučemilović pokazao je na bijelu točku. Kao siguran realizator ponovno se pokazao Mate Bilić.

Nakon toga Istra je morala krenuti naprijed s više rizika. U 82. minuti Vuković je obranio zicer Špehara s pet metara i činilo se kako će Splitov vratar ponovno biti jedan od junaka svoje momčadi. Međutim, samo dvije minute kasnije Vuković loše ispucava loptu, a u nastavku akcije Blagojević neobranjivo pogađa s 25 metara. Do kraja je Split pritiskao ne bi li ponovno stigao do prednosti, no gosti su uspjeli zadržati bod.

Splitovci se sada okreću okršaju trećeg pretkola Europske lige u kojemu u četvrtak 31. srpnja na svom stadionu dočekuju ukrajinski Čornomorec. Nakon toga, u nedjelju 3. kolovoza, u trećem kolu domaćeg prvenstva gostuju u Osijeku.


Split - Istra 1961 1:1 (0:0)
MAXtv Prva liga, 2. kolo
Split, stadion u Parku mladeži
Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)
Strijelci: 1:0 - Bilić (76', 11m), 1:1 - Blagojević (84')
Žuti kartoni: Roce; Vukman

Split: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Bagarić (od 86. Vojnović), Vidović, Rog, Erceg (od 73. Kvesić) - Bilić, Roce (od 63. Belle).

Istra 1961: Brkić - Pavlović, Graf, Vučko, Heister (od 83. Janjušević) - Huseinbašić (od 66. Rahmanović), Blagojević, Vukman (od 83. Obšivač), Woon - Ivančić, Špehar