Ivan Perišić odlazi iz Hajduka

Genaro Gattuso prošli tjedan uoči okršaja s Lokomotivom u drugom kolu HNL-a izbacio je iz momčadi Ivana Perišića. 35-godišnjak nije stigao s ostatkom igrača u Zagreb, a Hajduk je remizirao utakmicu, a na press konferenciji trener Gatusso između ostalog je izjavio da mu je Ivan Perišić prije 20 dana rekao da želi otići iz kluba. Gatussova izjava kao bomba je odjeknila među hajdučkim pukom i danima se po medijima nagađalo o sudbini Perišića i što se zaista dogodilo. 

Nikola Kalinić, sportski direktor Hajduka dao je izjavu o slučaju Ivana Perišića i najavio njegov odlazak iz kluba.

- Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. 

Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog Kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom stožeru pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu - poručio je sportski direktor 'bijelih'.

 

FOTO: Maja Prgomet